Afrikaanse kip curry

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2014
  • Afrikaanse kip curry

    Afrikaanse kip curry

    Afrikaanse kip curry

  • Afrikaanse kip curry

    Afrikaanse kip curry

    Afrikaanse kip curry

Introductie:Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Afrikaanse kip curry. Dit is een heerlijk kipgerecht met kerrie, tomaten, kokosmelk en ui. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Voorbereidingstijd : >20m (duurt bij mij altijd iets langer omdat ik de kip nogal kieskeurig slacht )
Kooktijd : 40m
Klaar In : +/- 60m

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 558 kcal
Eiwitten: 53,0 gram
Vetten: 33,2 gram
Koolhydraten: 13,3 gram

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten

1 el olijfolie
2 ui, fijngesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
2 laurierblad
430 ml gepelde tomaten, uit blik
2-4 tl kerriepoeder
1/8 tl zout
1 kilo kipfilet, in stukjes gesneden
350 ml ongezoute kokosmelk
sap van 1 citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm olijfolie in een grote koekenpan. Doe de de ui, knoflook en laurierblad in de pan, en bak tot de ui lichtbruin is. Meng tomaten, kerriepoeder en zout in de pan, en laat dit ongeveer 5 minuten koken. Voeg vervolgens de kip toe en bak 15 tot 20 minuten, tot de kip niet meer roze is.
Stap 2
Zet het vuur nu iets lager. Voeg de kokosmelk gedurende 10 minuten toe aan de koekenpan, onder voortdurend geroer. Doe de citroensap over het gerecht vlak voor het serveren van de Afrikaanse kip curry.

Bron

Http://koolhydraatarmerecepten.info/recept/afrikaanse-kip-curry/

Serveertip

Ik heb het oorspronkelijke recept beetje aangepast: meer kruiden erin. Je kan bijna nooit teveel kruiden gebruiken
Je kan er rijst bij eten, maar dat maakt het natuurlijk minder Low-Carb.
En als je geen kokosmelk hebt kan je santen met wat extra water gebruiken. Niet te veel water want anders wordt het een soepje.
Lekker met een komkommersalade erbij (geschilde komkommer in plakjes in een bakje komkommerrauwkost van de AH, met wat extra dille -1/2 theelepel - en wat citroensap).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten