Valentijnstaart uit Heel Holland Bakt Feest

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2014
  • Valentijnstaart uit Heel Holland Bakt Feest

    Valentijnstaart uit Heel Holland Bakt Feest

    Valentijnstaart uit Heel Holland Bakt Feest

Deze valentijnstaart komt uit 'Heel Holland Bakt Feest'. Een verrassing om te krijgen, met een verborgen marsepein-hart! 'Geen enkele Valentijn zal weerstand kunnen bieden aan deze champagnetaart met een verborgen hart. Het vergt enige inspanning, maar de beloning zal groot zijn!'', aldus Janny van der Heijden. 

Lees hier de book review en andere recepten uit Heel Holland Bakt Feest!
http://www.smulweb.nl/artikelen/198340/Recepten-en-book-review-van-heel-holland-bakt-feest
 

Deel dit recept

Ingrediënten
Taart
bloem, om te bestuiven
1 basishoeveelheid biscuitdeeg
(zie blz. 132),
gemaakt met maar 1 el
melk
Vulling en garnering
220 g marsepein
donkerrode of donkerroze
eetbare kleurstof
5 basishoeveelheden
botercrème (zie blz. 135)
5 el champagne
Victoria Surprise Cake Set,
20 cm (twee bakvormen
met een verhoogde bodem),
mixer of keukenmachine,
spuitzak met een zeskantig mondstuk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevormen in met boter enbekleed dan het verhoogde midden van elke bodem met een cirkel van
bakpapier. Vet het bakpapier in en bestuif de vormen vervolgens met
bloem (schud de overtollige bloem uit de vormen).
Maak het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op blz. 132; door minder
melk te gebruiken wordt het beslag iets dikker dan gebruikelijk. Verdeel
het beslag over de vormen en strijk de bovenkant glad. Bak de cakes in
de voorverwarmde oven 30-35 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en
terugveert als je zachtjes op het midden drukt, de cakes zullen omhoogkomen
tot de rand van de cakevormen. Haal de cakes uit de oven en laat
ze 5 minuten afkoelen en stevig worden. Keer dan de vormen boven een
rooster en laat de cakes volledig afkoelen.
Kneed voor de marsepeindecoraties de marsepein tussen je handen zacht
en kneed dan druppel voor druppel de voedingskleurstofgel erdoor (doop
hiervoor een cocktailprikker in het kleine potje) tot de marsepein een gelijkmatige,
donkerroze kleur heeft. Rol met je handen een worstje van de
marsepein van 36 cm lang en 2 cm breed. Maak met een spies een diepe
groef in de lengte. Vouw de groef voorzichtig open zodat er een V-vorm
ontstaat. Keer het worstje om en vorm een punt van de onderkant. Snijd
aan een kant een klein stukje af en controleer of de doorsnede echt op
een hartje lijkt. Vorm de marsepein indien nodig nog wat bij. Vorm voorzichtig
een ring van het worstje en druk de uiteinden stevig tegen elkaar
aan. Laat de ring onafgedekt rusten zodat hij iets steviger kan worden.
Maak ondertussen de botercrème.
Maak met de mixer of in de keukenmachine de botercrème en voeg
scheutje voor scheutje de champagne toe met de boter. Het is makkelijker
om de crème in twee of drie porties te maken als je geen mixer of keukenmachine
gebruikt.
Bouw de taart op. Zet een cakelaag op een cakeboard met de holle kant
boven. Strijk zo veel botercrème over de holte dat de bovenkant van de 
cake bijna vlak is. Zet de marsepeinen ring op de vulling, met de groef boven,
en duw hem licht in de botercrème. Vul de ring rondom op met nog
wat botercrème zodat de bovenkant van de cake glad is; de marsepeinen
ring steekt er nog iets bovenuit.
Vul de holte van de andere cake bijna volledig met botercrème, zet de
cake dan voorzichtig ondersteboven op de eerste cake en druk de cakes
zachtjes tegen elkaar. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart
met botercrème. Zet de taart onafgedekt 5 minuten in de koelkast zodat
hij stevig wordt.
Vul de spuitzak met de botercrème. Spuit grote spiraalvormige rozetten
over de gehele bovenkant en de zijkanten van de taart, je kunt deze
spiralen het makkelijkst opspuiten door in het midden te beginnen en
naar buiten toe te werken, zodat het begin verborgen zit onder de rozet.
Spuit de rozetten zo dat ze elkaar iets overlappen; ze hoeven niet allemaal
even groot te zijn. Als je een foutje maakt, veeg je de spiraal van de taart
en begin je opnieuw.
Zet de taart weer onafgedekt in de koelkast en laat hem in 2 uur stevig
worden. Plaats hem dan in een grote afsluitbare taartdoos en bewaar hem
in de koelkast of op een koele, droge plaats. De taart is een dag nadat
je hem opgebouwd hebt het makkelijkst te snijden. Eet hem binnen drie
dagen en serveer op kamertemperatuur.

Bron

Heel Holland Bakt Feest! - Janny van der Heijden & Linda Collister

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten