1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kipstoofpot met citroen en oregano

Kipstoofpot met citroen en oregano

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kipdijstukken of 8 kipbraadsticks
1 tl kaneel
1 biologische citroen, schoongeboend
6 teentjes knoflook, gehalveerd
4 el olijfolie
1 el verse oregano, grof gehakt
150 ml droge witte wijn



Kipstoofpot met citroen en oregano
Kipstoofpot met citroen en oregano

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kruid kip met zout, peper en kaneel. Snijd citroen in flinterdunne plakjes en verwijder eventuele pitjes.
2. Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak kipdijstukken rondom bruin. Verdeel knoflooktenen en plakjes citroen rond kip en bak alles nog 2-3 minuten.
3. Strooi oregano erover en schenk wijn langs de rand van de pan bij de kip. Stoof kipstukken met de deksel schuin op de pan in 30 minuten heel zachtjes gaar. Keer stukken kip regelmatig.

Serveertip

Serveer de kipstoofpot met couscous en sperziebonen.

Bron

Smult 6



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top