Belgische vanillewafels

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2014
  • Belgische vanillewafels

    Belgische vanillewafels

    Belgische vanillewafels

Terwijl in Nederland op nieuwjaarsdag de oliebollen worden bovengehaald,
maken de Belgen massaal overheerlijke vanillewafels om het nieuwe jaar te vieren.
Een wafel wordt gemaakt van een beslag van bloem, melk en eieren, dat in een wafelijzer wordt gebakken.
Zo'n wafelijzer bestaat uit twee ijzeren vormen waartussen het beslag wordt samengeperst.
 Lekker voor bij de koffie!

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram boter
300 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
6 eieren
16 gram vanillesuiker
70 gram lichte basterdsuiker
250 ml melk
snuifje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wafelijzer

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is
Klop de boter samen met suiker luchtig
Voeg de eieren één voor één toe, meng goed

Voeg hierna de melk toe aan het botermengsel
Neem als laatste de bloem, zout en bakpoeder en voeg deze toe
Meng alles goed door elkaar, laat 10 minuten rusten

Verwarm het wafelijzer
Bak de wafels gedurende 3-5 minuten gaar (verschilt per wafelijzer)

Bron

Met dank aan wessalicious.com

Laatste reacties

willeke-s avatar
willeke-s 26-11-2014

Is ook lekker Monique. Groetjes Willeke.

moniquebvg avatar
moniquebvg 21-11-2014

Lijkt me superlekker! Gaik zeker eens maken, thx

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten