Lamsstoof met dronken appeltjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2014
  • Lamsstoof met dronken appeltjes

    Lamsstoof met dronken appeltjes

    Lamsstoof met dronken appeltjes

De smaak is voortreffelijk !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. lamsborst
2 eetlepels olijfolie
2 grote uien
2 eetlepels bloem
3 dl. bruin bier (oud bruin)
3 dl. runderbouillon
3 eetlepels appelazijn
125 gr. gedroogde appelpartjes
2 theelepels kruidnagelpoeder
3 laurierblaadjes
versgemalen peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in grote blokken en bestrooi het vlees met peper.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Voeg de grof gesnipperde uien toe en fruit deze ± 3 minuten op middelhoog vuur mee.
Verdeel de bloem over het vlees en laat de bloem ± 2 minuten op een laag vuur garen.
Voeg het bier, de runderbouillon, de appelazijn en de appelpartjes toeaan het vlees toe en breng het gerecht al roerende aan de kook.
Voeg het kruidnagelpoeder en de laurierblaadjes toe en laat het gerecht in circa 1 à 1½ uurmet het deksel op de pan op een laag vuur gaar sudderen.

Bron

Met dank aan cucina-dimama.blogspot.nl

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en snijboontjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten