1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Saus
  6. Kip in gon bao saus

Kip in gon bao saus

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2014

Ingrediënten 4 personen



350 gram kipfilet
120 gram rauwe pinda's met vlies (pak 500 g, Xiang Long) toko

Voor de marinade
½ theelepel donkere sojasaus1 eetlepel lichte sojasaus*  2 eetlepels Shaoxing rijstwijn 1 theelepel donkere sesamolie2 theelepels maïzena

Voor de saus

1 theelepel donkere sojasaus
4 eetlepels lichte sojasaus
½ theelepels Chinese zwarte rijstazijn
½ theelepel donkere sesamolie
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel water
½ theelepel suiker

Verder
8 eetlepels plantaardige olie4 kleine rode pepers, (eventueel) ontpit en fijngesneden1 lente-ui, in stukjes van 2 cm gesneden2 tenen knoflook, fijngehakt6 dunne plakjes gember van ± 2 mm


Kip in gon bao saus
Kip in gon bao saus

Een heerlijk kipgercht met rijst 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De noten in een op 180˚C voorverwarmde oven 6 minuten roosteren. Daarna buiten de oven langzaam laten afkoelen. Na het roosteren het vlies verwijderen. Snijd de kipfilet in blokjes van 2,5 x 2,5 cm. Doe de kip in een kom, voeg de donkere en lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie en maïzena toe. Schep deze licht om en marineer de kip minstens 20 minuten in de koelkast. Voor de saus de volgende ingrediënten in een kom tot een glad papje mengen: donkere en lichte sojasaus, rijstazijn, sesamolie, maïzena, water en suiker.

Verhit een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels plantaardige olie toe en laat deze goed heet worden.  Roerbak de kip tot deze halfgaar is. Dit herkent men eraan dat de kleur lichter is geworden. Haal kip eruit en zet ze daarna apart. Giet de olie uit de wok en laat ongeveer 2 eetlepels olie achter.

Zet de wok weer op het vuur en verwarm de olie. Roerbak de rode pepers ongeveer 1 minuut en voeg daarna de lente-ui, knoflook en gember toe. Na 1 minuut de kip erbij doen en daarna de saus goed door het gerecht roeren. Na 4 minuten de noten eronder scheppen en meteen op een bord serveren. Voor de groenteliefhebbers is het uiteraard mogelijk om ook hiermee naar hartelust te variëren. Zo kunt u bijvoorbeeld de paprika, de uien of de wortel in plakjes van 2x2 cm snijden en deze tegelijkertijd met de lente-ui, de knoflook en de gember toevoegen.

Serveertip

Serveer bij dit gerecht heerlijke pandanrijst

Bron

Amazing Oriental (toko)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top