1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bimi
  5. Aziatische zalm en bimi uit de oven

Aziatische zalm en bimi uit de oven

  • Aziatisch, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2014

Ingrediënten 4 personen


400 gram bimi (smaak is fijner dan die broccoli)
2 cm verse geschilde gember
2 el rijstazijn
2 el droge sherry (of Japanse rijstwijn "mirin")
1,5 el vissaus
2 el zonnebloemolie
600 gram zalmfilet
75 gram wasabibollen ( te vinden bij de nootjes) 
 


Verder heb je nodig


Ingevette ovenschaal 
keukenmachine


Aziatische zalm en bimi uit de oven
Aziatische zalm en bimi uit de oven

Het pikante notenkorstje maakt de zalm heel bijzonder.
Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder genoeg voor een etentje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bimi in twee min. in een ruime pan water met zout, laat uitlekken in een vergiet.
- Maak de marinade: Rasp de gember fijn. Meng de rijstazijn, de sherry, de vissaus en 1 el olie in een kommetje.
- Verdeel de bimi met de roosjes naar beneden over de ovenschaal. Schenk de helft van de marinade erover. Dep de zalm droog en leg op de bimi in de ovenschaal. Schenk de rest van de marinade over de zalm.
- Doe de wasabinootjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Verdeel dit mengsel over de zalm en druk licht aan. Besprenkel het met de rest van de olie. Zet het 15 minuten in het midden van de oven.
 

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met chinese mie, basmatische of jasmijn rijst.

Bron

Allerhande maart 2014



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ManuelaHartmanKok2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ManuelaHartmanKok2
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top