Romige Franse spitskoolsoep met knapperige spekjes en mosterd

  • Frans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-2014
  • Romige Franse spitskoolsoep met knapperige spekjes en mosterd

    Romige Franse spitskoolsoep met knapperige spekjes en mosterd

    Romige Franse spitskoolsoep met knapperige spekjes en mosterd

Als we spitskool eten blijft er meestal iets over. Toen kwam ik in mijn verzameling recepten een recept tegen dan spitskoolsoep. Dus proberen. De soep smaakte prima. Weer eens een ander soepje.
(Ik heb het recept iets aangepast naar onze eigen smaak)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie
100 gram reepjes mager gerookt spek
1 middelgrote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 dunne prei (geassen en in kleine stukjes gesneden)
500 gram spitskool (fijn gesneden)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
125 ml slagroom
1 eetlepel pittige mosterd
vers gemalen zwarte peper
vers geraspte nootmuskaat
paar druppels tabasco
1/2 theelepel cayennepeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig. Haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig.
Voeg de gesneden spitskool en de preisnippers eraan toe en bak even mee.
Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 15 - 20 minuten zachtjes koken tot de spitskool zacht is.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg de room en de mosterd toe aan de soep. Roer goed door.
Maak de soep op smaak met peper, nootmuskaat, tabasco en cayennepeper.
Doe de spekjes in de pan en warm de soep goed door.
En dan....eet smakelijk!

Bron

Uitgeknipt uit een onbekend tijdschrift

Serveertip

Lekker lunchgerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten