Pittige Spaanse cannelloni
- Spaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-11-2014
We hadden een aantal weken terug logé die vertelde van de super lekkere cannelloni die hij altijd at als voorgerecht toen zijn vrouw en hij nog op vakangie gingen naar Spanje.
Ik heb op zijn aanwijzingen geprobeerd deze cannelloni na te maken.
Hij vond het er precies op lijken en vond het heerlijk.
In de cannelloni heb ik naast het gehakt ook chorizo en gerookt paprikapoeder verwerkt.
De saus bestaat uit een tomaten-paprikasaus en om het geheel af te maken een bechamelsaus met manchego-kaas.
NB Gebruik in plaats van cannelloni's eens verse lasagnevellen uit het koelvak. Minder werk en veel sneller klaar !
Ingrediënten 2 personen
8 pijpjes cannelloni of 8 verse lasagnevellen300 gram rundergehakt
100 gram chorizo in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
peper, zout,
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder of paprikapoeder mild
paar druppels tabasco
2 theelepels oregano gedroogd
eventueel een scheutje rode wijn (ik had een restje)
1 losgeklopt ei
Saus:
2 gegrilde paprika's (uit een pot - goed uitgelekt en in kleine stukjes gesneden)
1/2 blikje tomatenblokjes
1 sjalotje (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
peper, zout, paprikapoeder
Bechamelaus:
20 gram boter
20 gram bloem
plm. 1 dl melk
peper, zout, nootmuskaat
plm. 50 gram geraspte (Manchego) kaas of belegen kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1406,53 kcal |
Koolhydraten | 118,29 g |
Eiwitten | 70,30 g |
Vetten | 68,86 g |
Benodigdheden
Koekenpanpannetjes voor sauzen
ovenschaal
Bereidingswijze
Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin het gehakt rul.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Voeg de stukjes chorizo toe en bak ook even mee.
Maak het gehakt pittig op smaak met de cayennepeper, paprikapoeder, tabasco, peper, zout en oregano. (Hou wel in de gaten dat de chorizo ook pittig kan zijn!).
Voeg eventueel een scheutje rode wijn toe. Zet de warmtebron hoog tot de wijn is verdampt. (Dit geeft een aparte smaak aan de vulling).
Laat de vulling iets afkoelen.
Maak de sauzen !
Tomaten-paprikasaus:
Breng de tomatenblokjes samen met de gesnipperde paprika's, sjalotje en paprika even aan de kook.
Maak op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder. Pureer de saus eventueel met de staafmixer.
Béchamelsaus:
Smelt de boter in een pan, Voeg de bloem in één keer toe.
Goed roeren tot de bloem is opgenomen door de boter en een bal gaat vormen.
Voeg nu beetje voor beetje de melk bij. Steeds goed roeren zodat geen klontjes ontstaan.
Maak de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat,
Giet de tomaten-paprikasaus in de ovenschaal.
Roer het losgeklopte ei door het wat afgekoelde gehaktmengsel.
Vul de cannelloni's met het mengsel of rol steeds een deel van het gehaktmengsel in een lasagneblad.
Leg de cannelloni's in de tomatensaus.
Giet nu de bechamelsaus over de cannelloni's.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Serveertip
Lekker met een salade.
Laatste reacties
thanks for wonderful item https://onmoviesapp.fun/
Ook een idee Laura. Dank je wel voor je reactie en voo het meenemen natuurlijk. Groetjes, Petra
Of per stuk voorkoken! Neem hem ook mee, dank je wel.
Reclexxo bedankt voor je reactie. Je kunt veel gemakkelijker voorgekookte lasagnebladen gebruiken uit de koeling. Fijn te horen dat het canneloni in de smaak is gevallen. Groet, Petra
Na een eerste succes nu voor de tweede keer gemakt maar dan iets ander.. er bleken geen canneloni te zijn dus dan maar lasagne bladen. deze bleken na voorkoken aan elkaar te plakken ondanks de olijfolie wat ze weer deed glibberen! niks rollen in ieder geval. nadat ik de vergeten eieren had gehaald bleek de saus iets ingedroogd dus met vel. nu maar hopen dat ie net lekker was als de vorige keer. De oven piept dus bij geen bericht meer was ie heerlijk!!!!
Leuk om te horen Bianca dat de canneloni in de smaak is gevallen. Sinds ik canneloni maak met voorgekookte lasagnevellen eten we het veel vaker omdat het veel gemakkelijker te maken is.
vandaag voor het eerst cannaloni gemaakt en gegeten. Ik heb dit recept gebruikt en het was heerlijk dank je wel
Klinkt lekker dus moet het lekker zijn. Ik zet het in mijn kookboek [b] Pasta[/b] bedankt Petra
Net gegeten en hij was heerlijk, dank je voor het recept
gesmuld