Kaasfondue uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kaasfondue uit de oven

    Kaasfondue uit de oven

    Kaasfondue uit de oven

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze actuele acties!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 g jongbelegen volvette kaas, grof geraspt
100 g gorgonzola, in stukjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
75 ml slagroom
nootmuskaat, versgeraspt
peper
100 ml droge witte wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 552,14 kcal
Koolhydraten 1,84 g
Eiwitten 32,70 g
Vetten 42,44 g

Bereidingswijze

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 
2. Meng in een kleine caquelon of aardewerken ovenschaal geraspte kaas met stukjes gorgonzola en gehakte knoflook. Schenk slagroom erover en voeg wat peper en nootmuskaat toe. Schenk wijn erbij en roer alles door.
3. Schuif de schaal in de oven en laat kaas in 20-25 minuten smelten. Roer alles halverwege de oventijd even goed door.

Bron

Smult 6

Serveertip

Serveer de kaasfondue met grof zuurdesembrood en een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Smu1webmagazine avatar
Smu1webmagazine

Doorsturen

Home Recepten