Viscurry met sperziebonen en tomaat
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-11-2014
Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. Kijk op' www.smult.nl' voor onze actuele acties!
Ingrediënten 4 personen
3 el neutrale olie1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
stukje gember van 4 cm, geraspt
1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
1½ el madras currypoeder
250 g sperziebonen
4 stevige tomaten, elk in 8 partjes
200 ml visfond of visbouillon
200 ml romige kokosmelk
400 witvisfilet, in grote stukken
1 bosui, in dunne ringetjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 317,38 kcal |
Koolhydraten | 10,89 g |
Eiwitten | 23,70 g |
Vetten | 19,04 g |
Bereidingswijze
Bereidingswijze
1. Roer currypoeder, olie, gember, knoflook en de gesnipperde ui door elkaar en bak nog 1-2 minuten tot het lekker gaat ruiken.
2. Schep dan sperziebonen en partjes tomaat erdoor en schenk fond erbij. Voeg zout naar smaak toe en laat de curry 6 minuten zachtjes koken.
3. Schenk kokosmelk erbij en breng de curry opnieuw aan de kook. Bestrooi stukken vis met wat zout en peper en leg ze in de curry. Stoof vis in 4-6 minuten zachtjes gaar.
4. Serveer de curry in een tajine. Strooi bosui erover. Lekker met basmatirijst.
Bron
Smult 6
Laatste reacties
Dit lijkt me trouwens echt géén voorgerecht, maar een hoofdgerecht.
Hoi Cornelia59, gelukkig een kritische lezer :) Ik zou de peper samen met de knoflook, curry en gember ( alles wat bij 1 staat) toevoegen. Groetjes Lidy)
En wanneer moet de rode peper erbij?
erg lekker maar oik denk dat ie nog beter wordt met een extra peper
Net gemaakt en goed gekeurd door de familie. Lekker en simpel.
Een citroenstengel toevoegen en je hebt een heerlijk thais recept!
mmmmm ziet er heerlijk uit..ga ik volgende week maken.. bedankt voor recept.