1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelrollade

Aardappelrollade

Door: tako

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2014

Ingrediënten 12 personen


600 gr kruimige aardappelen
50 gr boter
1 eierdooier
50 gr geraspte jongbelegen kaas
200 gr champignons
1 sjalotje
4 el olijfolie
zout en peper
200 gr Coburger ham (of andere naar eigen smaak)
evt. 1 teentje knoflook


Verder heb je nodig


Plasticfolie
Koekenpan

Aardappelrollade
Aardappelrollade
Aardappelrollade
Aardappelrollade
Aardappelrollade
Aardappelrollade

Het klinkt zo simpel maar O O O wat kreeg ik hier veel positieve reacties op bij ons kookavondje. Iedereen wilde het gerecht hebben. Ik ga het voor kerst ook weer maken.
Ik heb het gerecht ingestuurd naar de Jumbo receptenwedstrijd in Oirschot en daar behoorde ik tot de 20 winaars. Ik kwam zelfs in het Kookboek van Jumbo Oirschot (http://www.jumboedwardhamers.nl/kookmap/recepten).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken of dunnere plakken, dan zijn ze sneller gaar. Kook ze in weinig water met evt. wat zout gaar. Giet ze af en laat ze nog even een paar minuten droog stomen.
Prak de aardappelen fijn en meng er de boter, eierdooier en geraspte kaas door.

Hak de champignons in heel kleine stukjes. Pel en snipper het sjalotje en evt. het teentje knoflook en bak ze met de champignons in olie bruin. Meng dit mengsel door de puree en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Vet een stuk plasticfolie in met wat olie (ik heb 2 stukken ter grootte van de hoogte van een A4tje gedaan dan past het makkelijk in de koelkast) en leg hierop de plakken ham elkaar overlappend. Breng hierop een laag puree aan van ong. 1 cm. Goed gladstrijken.
Rol het geheel op tot het aardappelmengsel geheel is omsloten door de ham. Laat het geheel tot gebruik opstijven in de koelkast.

Verwijder de folie en snijdt de rol in plakjes van ong. 2 cm.

Bak deze in wat boter aan beide kanten bruin.

Eet smakelijk.

Serveertip

Je kunt natuurlijk variëren met wat je erin doet maar deze versie met champignons en sjalotjes was al heerlijk.

Bron

Van mijn vriendin Annette



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tako
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top