Hongaarse kip: Paprikas Csirke

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

  • Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

  • Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

  • Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

  • Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

  • Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

  • Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

  • Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

  • Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

    Hongaarse kip: Paprikas Csirke

Dit van origine traditioneel Hongaars gerecht van kip met paprika lijkt qua smaak veel op goulash (porkolt).  Je kunt kipfilet gebruiken maar ook een hele kip of kippenbouten. De laatste heb ik gebruikt. Ik heb het gerecht naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast zodat het voor de kenners misschien niet meer lijkt op een traditioneel gerecht. Maar authentiek of niet het was erg lekker en dat is volgens mij het belangrijkste.
Je kunt naar eigen smaak een beetje spelen met de bereidingstijd. Ik heb de bouten goed gaar laten worden zodat het vlees van de botten valt en het vlees een geheel wordt met de saus. Let wel op dat er geen botjes achterblijven.  Ook kun je voor een wat kortere garingstijd kiezen zodat de bouten intact blijven.
Ik heb hier de Edelsuss paprikapoeder van Jonnie Boer gebruikt eentje uit de serie die ik gewonnen had met mijn recept voor kruidenboter bij de bbq-battle 2014 op Smulweb. Maar je kunt natuurlijk ook andere paprika poeder gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

4 kippenbouten (zonder vel)
100 gr gerookte spekreepjes
1 ui
1 rode paprika
3 trostomaten (gepeld)
3 teentjes knoflook
1 gedroogde Hongaarse peper (of 1 tl chilipoeder)
3 el paprikapoeder ( bv. Edelsuss van Jonnie Boer)
200 gr zure room
Peper en zout
250 ml heet water

Aardappelmeel, maïzena of allesbinder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 758,81 kcal
Koolhydraten 12,11 g
Eiwitten 92,96 g
Vetten 36,82 g

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Hak de knoflook en de peper fijn.
Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes.
Snij de ui en paprika in reepjes.

Bereidingswijze:

Verhit een braadpan en bak hierin de spekreepjes met de knoflook, ui en paprika.
Voeg dan de peper (chilipoeder) het paprikapoeder en p & z toe.
Voeg daarna de kip en de tomatenblokjes toe.
Giet het water er overheen en laat dit een uur sudderen, voeg indien nodig meer water toe.
Vis alle botjes eruit en voeg de zure room toe (goed roeren) Bind de saus eventueel indien nodig met allesbinder, aardappelmeel of bloem (aangemaakt met water)
Als je de bouten graag heel wilt laten haal ze dan uit de pan voordat je de zure room toevoegt aan de saus, als de saus klaar is kun je ze weer terugdoen.

Serveertip

Ik heb het gereserveerd met een eierpasta maar een andere pasta kan natuurlijk ook.  Brood, rijst of gebakken aardappelen smaken hier ook uitstekend bij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten