1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaghetti
  5. Spaghetti met gamba pijnboompitten en cherrytomaatjes

Spaghetti met gamba pijnboompitten en cherrytomaatjes

Door: deesiiree

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-11-2014

Ingrediënten 4 personen


Spaghetti voor 4 personen
2 blokjes rundvleesbouillon
4 teentjes knoflook
6 gamba's per persoon
Pijnboompitten naar smaak
16 gele cherrytomaatjes (Gold Nugget)
Olijfolie
Peper
Zout
Citroen
 


Verder heb je nodig


2 koekenpannen
1 soeppan
 


Dit recept kwam in mij naar boven terwijl ik aan het zoeken was naar een avondmaaltijd. Dit thuis met de ingrediënten die ik op dat moment had. Inspiratie uit eerdere gerechten.
Zoals de spaghetti aglio a olio met gamba's 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spaghetti in de bouillon.
Zet een andere pan op met de pijnboompitjes, rooster deze eventjes tot ze iets meer kleur krijgen.
Andere pan opzetten met olijfolie, voeg de knoflook toe. Daarna kunnen de gamba's erbij. Voeg een soeplepel bouillon van de kokende spaghetti aan dit geheel toe. Blijf alert, de knoflook mag niet verbranden. Dit kun je voorkomen door opnieuw wat olijfolie toe te voegen.
Voeg peper en zout toe.
 
Wanneer de spaghetti klaar is giet je deze af, spaghetti niet afspoelen. Voeg de pijnboompitten en de tomaatjes in halfjes aan de spaghetti toe. Pel de gamba's en voeg ook deze toe aan de spaghetti. Olijfolie met knoflook uit de pan van de gamba's over de spaghetti en goed roeren.
Voeg nogmaals peper en zout toe.
Citroensap erover en klaar!

Serveertip

Gamba's van de Lidl, ongepelt bakken. Voor betere smaak pas pellen wanneer deze bij de spaghetti kunnen. 



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deesiiree
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top