nacho's met avacadosalsa
- Mexicaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
een van mijn favorite borrelhapjes !, het is wel wat werk op de avond zelf , maar het is het gegarandeerd waard !
Ingrediënten 4 recipe.people
1 grote zak tortillachips ,naturel of cheese flavour200 gram cheddarkaas , geraspt, of de plakjes cheddarkaas die je in kleinere stukjes kan scheuren.
2 avocado's
2 eetlepels citroensap
1 rode ui of 2 sjalotjes
2 tomaten
i bekertje zure room a 125 ml
chilipoeder
Bereidingswijze
voorbereiden :
schil de avacados, pureer het vruchtvlees met een staafmixer en roer het citroensap erdoor. snipper de ui of sjalotjes fijn. Ontvel de tomaten en snij ze in kleine blokjes, Schep de ui en tomaat door de avacadopuree.
zet tot nader gebruik in de koelkast.
bereiden :
verwarm de oven voor op 200 C. Leg de tortilla's in een ovenvaste lage schaal. leg of strooi de cheddarkaas over de chips. Zet de schaal in het midden van de oven ca 3 minuten tot de kaas licht gesmolten is , Haal de schaal uit de oven , schep er een lepel avacadopuree op , dan een klein schepje zure room en strooi er dan wat chilipoeder over .
direct serveren.
Bron
vriendin