Duitse aromatische winter stoofpot

  • Duits, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Duitse aromatische winter stoofpot

    Duitse aromatische winter stoofpot

    Duitse aromatische winter stoofpot

Dit recept komt oorspronkelijk uit de TIME magazine uit "boerenmarkt"  - ik heb iets veranderd en voorwaar, probeer het zelf! Het smaakt heerlijk en smaakt na kerst! Het beste is dat je het  een  dag ervoor kookt voor smaken om goed te mengen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eend 
1 grote pastinaak of een paar kleine, ongeveer 300 g in blokjes gesneden stukjes 
2 eetlepels. Verse gember in blokjes gesneden 
250 g spekblokjes (best om een goede gerookte Zwarte Woud spek te gebruiken) 
2 grote uien, in parten 
6 grote teentjes knoflook 
sap van 4 sinaasappels 
1,5 liter gevogelde bouillon 
sap van een citroen 
2 steranijs 
1 kaneelstokje 
3 laurierblaadjes 
piment d 'Espelette (rode peper) naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De eend, spoelen, droogdeppen en snijd ze in zes stukken. Schroei de eend stukken in een grote braadslee, huid zijde eerst en erna vleeszijde. Haal de stukken vlees uit pan en bak spekjes uit. Fruit ui, knoflook en gember aan tot gaar. Voeg overige ingrediënten erbij. Bak in de voorverwarmde oven op 160 ° voor ongeveer 2 uur. Laat afkoelen en in de koelkast. 
De volgende dag, verwijder je het vet en doen stoofpot in de oven om weer op te warmen. Breng op smaak met zout, peper en piment d'Espelette. 
Serveer met een pitabroodje.

Bron

FrauSchmecker

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten