Ossobucu, een gezond en feestelijk Italiaans hoofdgerecht

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-11-2014
  • Ossobucu, een gezond en feestelijk Italiaans hoofdgerecht

    Ossobucu, een gezond en feestelijk Italiaans hoofdgerecht

    Ossobucu, een gezond en feestelijk Italiaans hoofdgerecht

  • Ossobucu, een gezond en feestelijk Italiaans hoofdgerecht

    Ossobucu, een gezond en feestelijk Italiaans hoofdgerecht

    Ossobucu, een gezond en feestelijk Italiaans hoofdgerecht

De magere kalfsschenkels worden langzaam gestoofd met heel veel groenten (in ieder geval wortel, bleekselderij en tomaten) en lekkere Italiaanse kruiden. Na het stoven is het vlees zo heerlijk mals dat het gewoon uit elkaar valt in je mond. Omdat kalfsschenkels niet goedkoop zijn is dit gerecht vooral geschikt voor als je wat te vieren hebt. Het gerecht kun je vooraf helemaal voorbereiden en hoef je alleen maar op te warmen als je het op tafel wil zetten. Heel handig als je vrienden of familie hebt uitgenodigd om gezellig te komen eten. 
Om het nog wat specialer te maken kun je een gremolata (topping) van verse peterselie, citroenschil en knoflook op tafel zetten. Serveer met risotto of met tagliatelle

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

6 kalfsschenkels van circa 4 cm dik (=1,5 tot 2 kg) met veel vlees rondom het bot
1 winterwortel
1 grote ui
olijfolie
50 gram boter
3 eetlepels bloem
2 stengels bleekselderij
2 blikken ontvelde tomaten (totaal 1 liter)
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 liter vleesboullion
1 teentje knoflook

Voor de gremolata

2 fijngeperste teentjes knoflook
1 bosje peterselie fijngehakt
1 geraspte schil van een citroen

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Geen

Bereidingswijze

Kruid de kalfsschenkels met peper, zout en bloem. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de boter toe. Bak de kalfsschenkels aan alle kanten goed bruin. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een schaal.
In de overgebleven olie fruit je de ui, de uitgeperste knoflook, wortel en bleekselderij totdat ze zacht zijn. Voeg er dan de tomaten, de tomatenpuree, en de bouillon aan toe. Als de saus kookt doe je de stukken kalfsschenkel erbij. Zet het deksel op de pan. Breng aan de kook en laat het vlees met het deksel erop 1 uur zacht stoven, tot het loslaat van het bot.Voor de gremolata
Maak de peterselie schoon, verwijder alle steeltjes en snijd in hele kleine stukjes. Snijd de knoflook en rasp de citroenschil ook in hele kleine stukjes. Meng alles door elkaar. Het mengsel moet strooibaar zijn, vergelijkbaar met geraspte kaas.

Bron

http://www.eetjemooi.nl

Serveertip

Lekker met tagliatelle of rissotto

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten