1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Roti
  6. Roti kip massala

Roti kip massala

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2014

Ingrediënten 4 personen


1 kg kip: dit kunnen kipdijstukken -of poten zijn, of kipfilet in stukken. (of een combi.)
500 g vastkokende aardappels, geschild en in 2 of 3 stukken gedeeld.
500 g kouseband, gewassen, gedopt en in 3 a 4 stukken gedeeld.
2 a 3 uien, in kleine stukjes gesneden.
5 a 7 teentjes knoflook, geplet en in stukjes gesneden
1 madame Jeanette
1 tomaatje in stukjes gesneden
4 hardgekookte eieren
1 a 2 maggiblokjes
1 a 2 el kerrie massala
1 el koriander / ketoembar
1 el komijnpoeder / djinten

4 rotiplaten (kant en klaar van de toko. Of zelf maken, maar dit is veel werk en moeilijk. Recept volgt nog)


evt serveren met zuurte (recept volgt nog)


Verder heb je nodig


Grote stoofpan om de kip massala in te maken
koekepan om de rotiplaten in warm te maken


De enige, echte authentieke surinaamsen roti kip massala.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. klein beetje olie in de smoorpan en de eieren hier even gelijkmatig en rondom in bakken. Hierna eruit halen en apart leggen.
2. Kip in de pan en aanbakken.
3. De uien en knoflook erbij en ook even aanbakken.
4. De koriander, komijn, maggiblokje en kerrie massala erbij doen, samen met de stukjes tomaat. Goed
blijven omroeren!
5. Hierna water toevoegen om af te blussen. De madame Jeanette toevoegen in zijn geheel. Pas op met roeren dat deze niet kapot gaat, want dan wordt het gerecht veel te scherp!  Het geheel op een zacht vuur stoven tot de aardappels halfgaar zijn.
6.   De kouseband toevoegen en verder laten stoven.
7.   Tussentijds proeven en evt verder op smaak brengen met genoemde kruiden en zout. Scherpte aanpassen naar smaak met de madame Jeanette door er een klein stukje af halen en toevoegen. Rest niet gebruiken! Water toevoegen indien nodig. Niet te veel want het moet niet te nat zijn!
8.   Eieren toevoegen
9.   Wanneer de aardappels en kouseband gaar zijn is het gerecht klaar.
10. Serveren op een bord samen met de rotiplaat en evt zuurte.

Serveertip

De dag van te voren het gerecht klaar maken geeft een nog betere smaak!

Bron

Via een surinaamse dame.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Trennie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Trennie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top