Dundee cake Kerst gebak

  • Schots, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2014
  • Dundee cake Kerst gebak

    Dundee cake Kerst gebak

    Dundee cake Kerst gebak

  • Dundee cake Kerst gebak

    Dundee cake Kerst gebak

    Dundee cake Kerst gebak

  • Dundee cake Kerst gebak

    Dundee cake Kerst gebak

    Dundee cake Kerst gebak

Feestelijke cake om te bakken in aanloop naar de feestdagen.
Uiteraard is het ook bij een high tea niet te versmaden.
de cake is luchtdicht afgesloten 4 weken te bewaren.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
500 gr rozijnen, 50 gram oranje snippers, 3 eetlepels sinaasappel marmelade, 1á 2 borrelglaasjes whisky of congac.
250 gram zachte boter of margarine, 50 gram amandelspijs, 250 gram gele of bruine basterd suiker, 5 eieren, 350 gram zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, 100 gram blanke gepelde amandelen, 1 eiwit,.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm en bakpapier om de rand hoger te maken.

Bereidingswijze

Doe de rozijnen met de eventueel kleiner gesneden oranje snippers en de marmelade in een kom en schenk er de whisky bij.Laat dit zo een paar uur staan.Vermeng de boter met de amandelspijs en de suiker met de mixer.
Roer tot de suiker is opgelost en een egale créme is ontstaan.
Klop de eiren los .
Schenk dit in gedeelten bij het botermengsel tot dat steeds al het ei is opgenomen.Blijf nog een paar minuten doorkloppen.Zeef de bloem met het zout op het mengsel en spatel het er voorzichtig door.
Schep dan het rozijnen mengsel er luchtig door.
Vet de vorm in en maak met een reep bakpapier de rand hoger.
vul de vorm en strijk het beslag glad en beleg de bovenkant helemaal met de amandelen.
Oven op 175 graden en bak de cake in ruim een uur.
controleer met een prikker of hij gaar is anders nog terug in de oven.
Laat het gebak iets afkoelen en bestrijk  de bovenkant  met  het eiwit.
Laat de taart afkoelen en bewaar hem afgedekt een paar dagen op een koele plaats.

Bron

Oud recept al enige jaren in mijn bezit

Serveertip

Bak de taart enige dagen van te voren de smaken komen veel beter tot hun recht.
bind een schots geruitlint om de taart  als hij onderdeel van een buffet of high tea is
Leuk om zo cadeau te geven

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten