Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Poffertjes
  4. glutenvrije poffertjes

glutenvrije poffertjes

Door: miesje90

  •  
  • Geplaatst op 07-11-2014

Ingrediënten 2 personen


250 gram meel; mengsel van boekweitmeel en glutenvrije bloem zoals Schar MixC
8 gram gist (1 zakje van Dr Oetker)
3 deciliter lauwe melk
2 eieren
Zout, boter


Verder heb je nodig


Plastic knijpfles


.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ingrediënten mixen in kom. Flink doorroeren zodat het een elastisch beslag wordt. Afgedekt ca 1 uur laten rijzen op een warme plek.
Als het deeg klaar is giet het dan voorzichtig in een plastic knijpfles (een oud petflesje met spuitdop kan ook). In een pofferjespan boter smelten. Boven elk kuiltje een beetje deeg uit de fles knijpen. De kuiltjes voor de helft vullen met beslag. Keren wanneer de poffertjes aan de bovenkant droog en aan de onderkant bruin zijn.
Lekker met gesmolten boter en poedersuiker

Bron

Glutenvrijemama.blogspot.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miesje90
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top