1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Brusselse kip

Brusselse kip

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2014

Ingrediënten 4 personen


1 Braadkip (ca. 1 kilo), in stukken gesneden en gewassen
3 eetl. boter
bloem
4 stronkjes witlof
zout en versgemalen peper
4 eetl. suiker
nootmuskaat
2 sjalotjes
600 ml Leffe Triple
200 ml crème fraîche 
7 takjes peterselie
1/2 citroen



Bevat: 925kcal / 3870kJ / eiwit 75gr / vet 56gr / koolhydraten 19gr.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de kopstukken in met zout en versgemalen peper en bestrooi ze met bloem. Verhit de boter en bak de kipstukken aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan. Pers de citroen. Was de witlof, halveer ze in de lengte en verwijder de bittere kernen. Bestrooi de witlof met de suiker, besprenkel ze met wat citroensap en bestrooi ze met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Bak de witlof in het achtergebleven braadvet ca. 3 minuten en voeg eventueel nog wat boter toe. Pel en snipper de sjalotjes en bak ze de laatste minuut met de witlof mee. Schenk de Leffe over de witlof, leg de kip erop en stoof de kip afgedekt ca. 15 minuten. Roer de crème fraîche door het vocht en laat de kip nog ca. 10 minuten op een laag vuur stoven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Was en hak de peterselie. Leg de kip met de groenten op een voorverwarmde schaal. Kook de saus in tot bijna de helft van de hoeveelheid. Schenk een deel van de saus over de kip en garneer met de peterselie. Geef de rest van de saus er apart bij.

Bron

Super de Boer



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Anikaatje84


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Anikaatje84
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top