Gezonde Havermout ontbijt/-snackreep (suiker-zuivel-glutenvr

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2014
  • Gezonde Havermout ontbijt/-snackreep (suiker-zuivel-glutenvr

    Gezonde Havermout ontbijt/-snackreep (suiker-zuivel-glutenvr

    Gezonde Havermout ontbijt/-snackreep (suiker-zuivel-glutenvr

Voor de kinderen ben ik steeds op zoek naar verantwoorde snacks/tussendoortjes. Liefst natuurlijk met zo min mogelijk suiker. Ik kwam een recept tegen met havermout uit de oven. Ik ben er mee gaan expirimenten en heb het bewerkt tot een suikervrije en zuivelvrije voedzame reep. De reep is ook heel goed glutenvrij te maken. De kinderen (die van zoet houden) vinden hem heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
250 gram (glutenvrije) havermout
250 milliliter warm water of rijstmelk/amandelmelk (rijstmelk is een beetje zoet, waardoor je minder honing nodig hebt)
2 eieren
4 grote eetlepels honing en of dadenstroop
snufje zout
1 eetlepel kaneel/koek-/speculaaskruiden
150 gram gedroogd fruit naar keuze ( rozijnen, krenten, dadels, pruim. abrikoos, etc. )
Eventueel 75 gram noten( walnoot, peacannoten, amandelen, hazelnoot etc. )
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat/ovenschaal van 30x20 cm

Bereidingswijze

Doe de havermout met het lauwe water/rijstmelk/amandelmelk in een kom en laat even staan. 
Snij ondertussen het gedroogde fruit in stukjes. Als je noten toevoegt, deze ook in stukjes hakken.
Voeg de honing/dadelstroop, zout en kaneel/koekruiden en de eieren toe.
Voeg vervolgens het gedroogd fruit en noten toe.
Goed mengen (eventueel met de handen) en het beslag in een ingevette (of een met bakpapier bekleedde) bakplaat/ovenschaal storten van ongeveer 30x20 cm (met deze afmeting krijg je een mooie dikte van de reep ongeveer 1,5 cm hoog). Het is wat plakkerig, het beste kun je het aandrukken met de handen.

30 min bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Laat de koek afkoelen en snij in repen.

Serveertip

Dit recept is een prima basis van waaruit je heerlijk variëren, bijvoorbeeld door chocoladestukjes toe te voegen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten