Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2014
  • Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

  • Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

  • Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

  • Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

  • Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

    Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

Toevallig kwam ik dit herfstige recept tegen in een horecafilm en heb het meteen, zonder aarzelen, gemaakt. Voor liefhebbers van stoofjes is dit hem wel hoor. Deze hachee mag altijd blijven! Hij is makkelijk na te maken en barst van de smaken. Het geheim der smaken zit hem in de Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel, het beste uit de winkel) en de sjalotjes. Gebruik geen gele of rode uien. Een blikje ras el hanout van Jonnie Boer van Euroma is te koop bij Albert Heijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr doorregen sucade brokken of runderpoulet
Klontje roomboter
Olijfolie
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
1 el tomatenpuree
1 royaal glas droge rode wijn
Ongeveer 400 ml warme runderbouillon
1 netje (500 gr) sjalotten (Geen gele uien)
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 handje hele zwarte peperkorrels
1 flinke tl ras el hanout, Jonnie Boer
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, stoofpan met deksel

Bereidingswijze

Boter en olie in een koekenpan doen en blokken vlees snel om en om op hoog vuur dichtschroeien. In deze pan peper en zout toevoegen op het vlees. Dan tomatenpuree in de koekenpan toevoegen en doorroeren. Dan in dezelfde koekenpan afblussen met een royaal glas droge rode wijn en er runderbouillon bijgieten tot vlees net onderstaat. Neem dan een stoofpan met deksel en giet de inhoud van de koekenpan over in de stoofpan. Maak sjalotten schoon en snijd in ringen. Braad de sjalotten eerst aan in de gebruikte koekenpan.  Dan meteen in dezelfde koekenpan de laurier, de kruidnagels, de gekneusde zwarte peperkorrels en het kaneelstokje toevoegen bij de sjalotten. Giet dit dan over het vlees in de stoofpan. Er dan voor zorgen dat alles in de stoofpan net onderstaat met restant bouillon, deksel erop en op klein vuurtje minimaal 2 uurtjes laten pruttelen. Maak hem dan af met 1 tl RAS EL HANOUT en proef. Geef hem dan nog een extra snufje zout en een vleugje peper. Laurierblad en kaneelstokje verwijderen en smullen! Dit is gruwelijk lekker.

Bron

SVH meesterkok Marco Poldervaart, restaurant Het Havenmantsje (Harlingen), heeft bocuse d-or

Serveertip

Heerlijk met rode kool of stoofpeertjes en aardappel(puree), maar ook lekker bij de hutspot.

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 09-10-2017

Horen er ook niet in thuis Tom, en al helemaal die rommel van JB niet. Komt nog niet bijna in de buurt van de ras el hanout die je bij de Marokkaan koopt. Puur commerciële rotzooi, maar Fressnapf gooide graag met namen van grote chefs.......

tom62 avatar
tom62 08-10-2017

Vandaag deze hachee gemaakt. Bijzonder, dat kan ik zeggen, maar persoonlijk vind ik dat de Ras el Hanout smaken niet in hachee thuis horen. Niet vies, maar ik vind het geen hachee meer. Volgende keer doe ik toch weer m'n moeders recept.

hilko1958 avatar
hilko1958 04-01-2016

helemaal geweldig, wat een taste, onze hachee vergeten we nu gewoon!!

Stupidwoman avatar
Stupidwoman 23-11-2014

Beetje peperig. Jammer

tim1961 avatar
tim1961 23-11-2014

Beste Alex, ga het vandaag bereiden, we zijn gek op stoofpotten. Heb gisteren zelf de Ras el Hanout ook ak gemaakt, ben erg benieuwd. Dank voor dit recept!gemaakt

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 18-11-2014

Hey Alex, gisteren gemaakt en vandaag gegeten....heerlijk. Natuurlijk had ik 1 dingetje veranders, kippenbouillon gebruikt, aanrader. Maar bedankt voor het recept, want we hebben gesmuld. Groet Roger

Cecileg avatar
Cecileg 15-11-2014

Marijke, je hoeft het niet perse kant en klaar te kopen. Hier op smulweb staat ook een heerlijk recept voor Ras el hanout. De meeste specerijen heb je denk ik wel in huis hiervoor. Lieve groet Cecile

hilko1958 avatar
hilko1958 15-11-2014

erg lekker, je zou het ook Marrokaanse hache kunnen noemen

corine75 avatar
corine75 14-11-2014

Het gerecht staat nu te stoven. Helaas had de AH de ras el hanout niet in het assortiment. Ook bij andere supermarkten kon ik het niet vinden

naus_marijke avatar
naus_marijke 09-11-2014

Lijkt mij heerlijk! Groetjes, Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten