Kruidige uiensoep met Amerikaanse mosterd en sherry

  • Internationaal, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-2014
  • Kruidige uiensoep met Amerikaanse mosterd en sherry

    Kruidige uiensoep met Amerikaanse mosterd en sherry

    Kruidige uiensoep met Amerikaanse mosterd en sherry

In deze super lekkere uiensoep met Provencaalse kruiden zit Amerikaanse mosterd verwerkt. Dat is een mosterd met papadew en boning, In plaats van deze mosterdsoort kun je natuurlijk ook een gewone mosterd gebruiken en er een halve Spaanse peper en honing aan toevoegen.
De sherry edik genoemd in het recept kan vervangen worden door een droge sherry.

Deze soep wordt niet gebonden.

Ik heb in dit recept runderbouillon gebruikt, maar de soep is ook geschikt voor vegetariers als ze groentenbouillon gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Plm. 600 gram uien, in kleine stukjes gesneden
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
1 theelepel kerriepoeder (ik heb kerrie madras van Original spices gebruikt)
1 dessertlepel sherry Edik of droge sherry
1 eetlepel Amerikaanse mosterd  (of mosterd, 1/2 Spaanse peper en 1/2 eetlepel honing)
2 theelepels Provençaalse kruiden
1 liter runderbouillon of 2 vleesbouillontabletten met 1 liter water
vers gemalen zwarte peper
 
Erbij of erop:
Plakjes stokbrood met geraspte Gruyère


  
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan.
Bak hierin op een lage warmtebron in plm. 10 – 15 minuten de uien en de knoflook zacht en glazig.  Tussendoor omscheppen.
Bak het kerriepoeder al omscheppend even mee. (Als je Spaanse peper gebruikt, kun je die - in hele kleine stukjes gesneden op dit moment ook even meebakken).
Voeg de Provençaalse kruiden en de Amerikaase mosterd toe.
Giet al roerende de bouillon bij de uien.
Laat de soep op een lage warmtebron plm. 1 uur zachtjes pruttelen. De uien moeten lekker zacht worden.
Maak op smaak met 1 dessertlepel sherry edik en vers gemalen zwarte peper. (en eventueel de honing).

Vind je de soep te dik voeg dan nog t bouillon toe.

 

Serveertip

rill de met kaas belegde plakjes stokbrood in de oven.
Leg de plakjes op de soep of leg ze onderin de soepkom of soepbord en giet de hete soep erover.

Laatste reacties

Joyce1956 avatar
Joyce1956 07-11-2014

Hoi Petra, ik heb je recept meegenomen. Lijkt mij erg lekker en weer eens anders dan de Franse uiensoep. Groetjes Joyce

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten