Thaise Amuse
- Thais, Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-11-2014
Eetclub bij Inge onderwerp Thais
Ingrediënten 7 personen
50 gr geraspte en geroosterde gedroogde kokos4 cm fijngehakte gember
2 fijngehakte Thaise pepertjes
3 el gehakte en geroosterde cashewnoten
1 snufje zout
175 gr bruine suiker (ik gebruik een beetje honing in plaats van de suiker)
0,6 dl sojasaus
2 el tamarindepasta
1/2 in blokjes gesneden limoen (met schil)
het vruchtvlees van 1 in heel kleine stukjes gesneden grapefruit
1 fijngehakt sjalotje
20 mooie en grote spinazieblaadjes (in Thailand gebruiken ze Sirihblaadjes maar die heb ik hier nog nooit gevonden)
1 handje korianderblaadjes
20 stukjes taugé
Bereidingswijze
Vermaal de kokos samen met de gember, pepertjes, cashewnoten en zout tot een pasta in een vijzel of keukenmachine. Meng deze pasta met de honing (of opgeloste suiker in water dat een siroop is geworden) en sojasaus. Doe in een pan en laat even pruttelen voor 3 minuten. Voeg dan de tamarindepasta toe. Verwarm dit, en haal van het vuur.Meng de limoen, grapefruit en sjalotje door elkaar. Leg een lepeltje van dit mengsel in het midden van de blaadjes. Voeg wat van het tamarindemengsel toe, en leg er een korianderblaadje en taugéstukje op. Proef eerst even op dit de juiste verhouding is voordat je alle blaadjes vult.
Bron
Internet
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties