Gezonde pizza zonder gluten!
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijke pizza op basis van bloemkool, zonder rommel! Zeker het proberen waard!
Ingrediënten 2 personen
Voor de pizza bodem:Een halve bloemkool1 ei2 el amandelmeel1 tl wijnsteenbakpoeder tl Italiaanse kruidensnufje zoutVoor het 'beleg' van de pizza:100 gram biologische tomatenpuree20 gram geitenkaas5 gram sardientjes (of als je hier niet van houdt kappertjes)2 tl Italiaanse kruiden1 tl paprikapoeder
Benodigdheden
Blender of keukenmachine
Magnetron
Oven
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en spoel deze onder de kraan schoon. Zorg ervoor dat je de bloemkoolroosjes daarna zo droog mogelijk dept.
Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en vermaal ze totdat ze de grootte van rijstkorrels hebben.
Doe de bloemkoolmix in een magnetronbestendige kom en verwarm gedurende 8 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Wanneer de bloemkool klaar is, doe je het mengsel in een keukendoek en druk je het vocht eruit.
Doe het mengsel weer terug in de kom en meng hierdoor heen het ei, meel en de kruiden voor de bodem. Meng het geheel goed door! het deeg voelt vochtiger en plakkeriger aan dan het pizzadeeg dat je gewend bent, maar wees gerust het zal straks geen raar pizzaprutje worden.
Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Verdeel het mengsel over de bakplaat en zorg ervoor dat de bodem niet te dik wordt, des te knapperiger je de pizza wil, des te dunner de bodem moet zijn.
Bak de pizza voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Wanneer de 15 minuten om zijn, bekleed je de pizzabodem met je favoriete toppings en zet je de pizza vervolgens nog 15 minuten in de oven.
Snijd de pizza in mooie pizzapunten en geniet van deze heerlijke pizza!
Bron
Http://sportsnuts.nl/gezonde-pizza-glutenvrij/
Serveertip
Sardines vervangen door kappertjes en andere groente toevoegen zoals brocolli is ook erg lekker!