1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Wentelteefjes
  5. Wentelteefjes met paddestoelenragout

Wentelteefjes met paddestoelenragout

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2014

Ingrediënten 4 personen



8 sneetjes grof bruinbrood (meergranen-, volkorenof waldkornbrood)
4 eieren, losgeklopt
150 milliliter melk
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
150 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons)
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel bloem
200 milliliter kookroom
1 theelepel maizena
1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of tijm
75 gram boter
150 gram mozzarella



Energiewaarde: 680 kcal
Vet: 45 gram, waarvan verzadigd 24 gram
Koolhydraten: 38 gram
Eiwit: 28 gram

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de sneetjes brood in een mengsel van ei, melk, Provençaalse kruiden, zout en peper. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en paddenstoelen 2-3 minuten. Bestrooi met de bloem en breng op smaak met zout en peper. Voeg de kookroom toe. Bind met aangelengde maizena en meng de rozemarijn erdoor. Verwarm de ovengrill. Bak de sneetjes brood circa 2 minuten per kant in de boter. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Verdeel de paddenstoelenragout en mozzarella erover en zet even onder de grill totdat de kaas gaat smelten. Bestrooi eventueel met wat gehakte groene kruiden. Lekker bij uiensoep of witlofsoep.

Serveertip

Neem brie of mosterdkaas in plaats van mozzarella.

Bron

Boodschappenmagazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marloes2004


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marloes2004
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top