Franse Kipstoof

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2014
  • Franse Kipstoof

    Franse Kipstoof

    Franse Kipstoof

  • Franse Kipstoof

    Franse Kipstoof

    Franse Kipstoof

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt heerlijk eenpansgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 sjalotten
- 20 g boter
- 125 g spekreepjes
- 250 g kastanjechampignons
- 300 g kipdijfilet
- 8 winterpenen
- 1 el bloem
- 200 ml kippenbouillon van tablet
- 125 g crème fraîche
- 20 g platte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 - Snipper de sjalotten.
2 - Verhit 10 g boter in een braadpan en bak de sjalot, spekreepjes en kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur.
3 - Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken.

4 - Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm.
5 - Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalotmengsel en bak 3 min. mee.
6 - Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.

7 - Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar.
8 - Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof. 

Bron

Allerhande

Serveertip

Lekker met donker brood, maar kan ook prima met rijst of aardappelen.
 

Laatste reacties

lieuwe777 avatar
lieuwe777 12-07-2019

Is een heerlijk recept, maak het regelmatig. Thx

parel62 avatar
parel62 17-11-2016

Even geen tijd om uren in de keuken te staan dit zit nu in Crock-pot het ruikt al lekker.

ArualB avatar
ArualB 22-01-2016

Inmiddels al een paar keer gemaakt, erg lekker!

hermien_kg avatar
hermien_kg 05-11-2014

Ik had gisteren nog een beetje overgehouden. Vandaag heb ik een half bakje champignons+ een halve prei gebakken en dit samen met kleine schelpmacaroni door het restant geschept. En weer hebben we heerlijk gesmuld. Groetjes, Hermien

ArualB avatar
ArualB 05-11-2014

Ziet er lekker uit, neem hem mee Dank je wel!

hermien_kg avatar
hermien_kg 04-11-2014

Vanavond hebben we gesmuld van deze heerlijke kipstoofschotel. En dat zal niet de laatste keer zijn. Het komt zeker vaker op tafel. Bedankt voor het recept en groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten