Zuurkool Curacao

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Zuurkool  op Curacao'se wijze. Eenpansgrecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
250 gram rundergehakt
1 rookworst
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 pond wijnzuurkool
kleine blikje tomatenpuree
2 t.l. ketjap
1/2 kopje rode wijn
2 stokbroden
eventueel kruidenboter
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan

Bereidingswijze

Uien en paprika in stukjes snijden. Wijnzuurkool uit laten lekken in een vergiet.
Boter in de pan verwarmen en hierin de ui en de paprika fruiten. Knoflook persen en erbij doen.
En alles even doorbakken.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Tomatenpuree en ketjap toevoegen alles goed vermengen. Hierna de rode wijn toevoegen.
Rookworst in stukjes snijden. Zuurkool en worst ook in de pan doen.
Alles goed vermengen en smullen maar.

Bron

ooit eens van een bekende gekregen

Serveertip

Lekker met stokbrood (eventueel met kruidenboter).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lia_vankorven avatar
lia_vankorven

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten