Zuurkool Curacao
- Antiliaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Zuurkool op Curacao'se wijze. Eenpansgrecht.
Ingrediënten 5 personen
250 gram rundergehakt1 rookworst
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 pond wijnzuurkool
kleine blikje tomatenpuree
2 t.l. ketjap
1/2 kopje rode wijn
2 stokbroden
eventueel kruidenboter
Benodigdheden
WokpanBereidingswijze
Uien en paprika in stukjes snijden. Wijnzuurkool uit laten lekken in een vergiet.
Boter in de pan verwarmen en hierin de ui en de paprika fruiten. Knoflook persen en erbij doen.
En alles even doorbakken.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Tomatenpuree en ketjap toevoegen alles goed vermengen. Hierna de rode wijn toevoegen.
Rookworst in stukjes snijden. Zuurkool en worst ook in de pan doen.
Alles goed vermengen en smullen maar.
Bron
ooit eens van een bekende gekregen
Serveertip
Lekker met stokbrood (eventueel met kruidenboter).