Quiche met paddenstoelen en brie

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

In deze quiche heb ik de gewone huis tuin en keuken paddenstoelen gebruikt zoals, oesterzwammen,  witte champignons en kastanje champignons.
Maar in de herfst kun je deze quiche ook extra spannend maken door de vele soorten paddenstoelen te gebruiken die dan verkrijgbaar zijn.
 
Tip:
Voor een droge bodem kun je deze 10 tot 15 minuten zonder vulling voorbakken. Het kan wel dat daardoor de zijkanten iets naar beneden zakken.
Je kunt eventueel na het voorbakken met een paar repen deeg een nieuwe rand maken. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol bladerdeeg of 7 plakjes (je kunt ook deeg voor hartige taart gebruiken) eventueel een beetje extra om een extra rand te maken na het voorbakken.
750 gr paddenstoelenmix (bijvoorbeeld, oesterzwammen, kastanjechampignons, witte champignons)
2 (rode) uien
250 gram spekreepjes
4 eieren
200 ml room
200 gr brie
1 paddenstoelen bouillon tablet (AH)
tijm, zwarte peper
houd een paar paddenstoelen achter voor de garnering.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 891,31 kcal
Koolhydraten 32,46 g
Eiwitten 34,58 g
Vetten 67,17 g
Benodigdheden
springvorm of quichevorm van 26 cm.

Bereidingswijze

Voorbereiding:

maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of doekje en snij ze in schijfjes
schil de ui en snij in halve ringen
snij de brie in lange repen
klop de eieren los en voeg er de room aan toe

Bereiding:

Vet de quiche of bakvorm in en bekleed deze met het deeg.
Bak deze 10 tot 15 minuten voor een drogere bodem.
Na 10 tot 15 minuten haal je de bodem uit de oven.
Als de rand naar beneden is gezakt tijdens het voorbakken dan kun je met een paar repen deeg een nieuwe rand maken. (goed aandrukken)
Ondertussen bak je de spekreepjes eerst met de uien.
Voeg in gedeeltes de paddenstoelen toe.
Maak dit op smaak met 1 paddenstoelen bouillon tablet en zwarte peper. Voeg GEEN zout toe, dit zit al genoeg in de spekjes en in de bouillon tablet.
Dit geheel op de voorgebakken bodem verdelen. Let op: het mag NIET nat zijn anders krijg je alsnog een kleffe bodem. Bind het eventueel een beetje met bv. allesbinder.
Giet hierover het ei/room mengsel.
Verdeel de repen brie over de taart en garneer met een paar achtergehouden paddenstoelen.
Bak de taart nog ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten