Quiche met paddenstoelen en brie

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2014
  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

  • Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

    Quiche met paddenstoelen en brie

In deze quiche heb ik de gewone huis tuin en keuken paddenstoelen gebruikt zoals, oesterzwammen,  witte champignons en kastanje champignons.
Maar in de herfst kun je deze quiche ook extra spannend maken door de vele soorten paddenstoelen te gebruiken die dan verkrijgbaar zijn.
 
Tip:
Voor een droge bodem kun je deze 10 tot 15 minuten zonder vulling voorbakken. Het kan wel dat daardoor de zijkanten iets naar beneden zakken.
Je kunt eventueel na het voorbakken met een paar repen deeg een nieuwe rand maken. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol bladerdeeg of 7 plakjes (je kunt ook deeg voor hartige taart gebruiken) eventueel een beetje extra om een extra rand te maken na het voorbakken.
750 gr paddenstoelenmix (bijvoorbeeld, oesterzwammen, kastanjechampignons, witte champignons)
2 (rode) uien
250 gram spekreepjes
4 eieren
200 ml room
200 gr brie
1 paddenstoelen bouillon tablet (AH)
tijm, zwarte peper
houd een paar paddenstoelen achter voor de garnering.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm of quichevorm van 26 cm.

Bereidingswijze

Voorbereiding:

maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of doekje en snij ze in schijfjes
schil de ui en snij in halve ringen
snij de brie in lange repen
klop de eieren los en voeg er de room aan toe

Bereiding:

Vet de quiche of bakvorm in en bekleed deze met het deeg.
Bak deze 10 tot 15 minuten voor een drogere bodem.
Na 10 tot 15 minuten haal je de bodem uit de oven.
Als de rand naar beneden is gezakt tijdens het voorbakken dan kun je met een paar repen deeg een nieuwe rand maken. (goed aandrukken)
Ondertussen bak je de spekreepjes eerst met de uien.
Voeg in gedeeltes de paddenstoelen toe.
Maak dit op smaak met 1 paddenstoelen bouillon tablet en zwarte peper. Voeg GEEN zout toe, dit zit al genoeg in de spekjes en in de bouillon tablet.
Dit geheel op de voorgebakken bodem verdelen. Let op: het mag NIET nat zijn anders krijg je alsnog een kleffe bodem. Bind het eventueel een beetje met bv. allesbinder.
Giet hierover het ei/room mengsel.
Verdeel de repen brie over de taart en garneer met een paar achtergehouden paddenstoelen.
Bak de taart nog ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-02-2017

Ja precies Dido, zo doe ik dat tegenwoordig ook altijd en met succes. Dit recept is van een paar jaar geleden, toen had ik dat nog niet uitgevonden. Voorbakken van bodem, uitlekken van vulling en een beetje paneermeel en je hebt geen kleffe taart meer ;) Bedankt voor je reactie en succes ermee. Groetjes van Wilmie _O_

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 28-02-2017

Dit neem ik graag van je mee. De bodem ga ik blind bakken en de vulling laat ik na het bakken goed uitlekken in een vergiet. Dan nog wat paneermeel op de voorgebakken bodem. Mmmmm, dat komt helemaal goed! Groetjes Dido

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 21-08-2016

Hoi Caro. Best simpel eigenlijk maar toch erg lekker en in een mum van tijd klaar. Alvast smakelijke eten. Groetjes van Wilmie _O_

caroca avatar
caroca 18-08-2016

Spek, paddenstoelen, brie...... Dit moet wel lekker zijn. Neem je recept graag mee, groetjes, Caro

Cecileg avatar
Cecileg 12-11-2014

Wilmie, wij hebben hem zondag gemaakt en hij was overheerlijk! Dank voor het recept. Lieve groet Cecile

marie-france avatar
marie-france 04-11-2014

~Klinkt goed, ik neem het mee. Dank je.

lunafairy avatar
lunafairy 04-11-2014

Bedankt deze neem ik mee.

Purrie avatar
Purrie 31-10-2014

dank Wilmie! dit lijkt me erg lekker.

deonart avatar
deonart 31-10-2014

ziet er goed uit Wilmie en zal wel lekker smaken, bedankt...

Veertje11 avatar
Veertje11 31-10-2014

ik vind het lekkerder met gehakt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten