Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

  • Internationaal, Buffet
  • 30-60 min.
  • Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

  • Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

  • Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

  • Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

  • Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

    Mmm..toegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

Ooit zag ik ergens een recept van een toegedekte spinazietaart. Die zag er zo lekker uit. Maar waar ook weer? Kocht ik vorige een kookboek in het Zwarte Woud waar we op vakantie waren (zoals altijd op vakantie!). En ja hoor! In dat boek stond net zo'n spinazietaart als ik in mijn herinnering had.
Afgelopen zaterdag kregen we nogal veel eters bij de lunch. Toen zag ik mijn kans waar. De spinazietaart maken ! En die was echt lekker.
Ik heb - in tegenstelling tot het recept - nog wat overgebleven mozzarella - door de spinazie gemengd.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
2 rollen koelvers bladerdeeg

Vulling:
Plm. 600 gram diepvries (blad)spinazie
20 gram boter
1 ui (gepeld en gesnipperd)
3 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
plm 6 plakjes belegen kaas voor de bodem (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de plakjes)
75 gram pittige geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of Pecorino)
125 gram volle kwark (goed uitgelekt)
1 bol mozarella in kleine stukjes gesneden
3 eieren
zout naar smaak
vers gemalen zwarte peper
2 afgestreken theelepels gemalen koriander
vers gemalen nootmuskaat naar smaak
paar druppels tabasco
paar druppels worcestersaus
los geklopte eidooier om te bestrijken
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
bakplaat of rechthoekige vorm
bakpapier

Bereidingswijze

Laat de - goed ontdooide - spinazie heel goed uitlekken in een zeef.
Verhit de boter in de wok.
Bak hierin de uisnippers en de knoflooksnippers glazig.
Doe de goed uitgelekte spinazie erbij en laat alles plm. 5 minuten zachtjes sudderen. Af laten koelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

Rol het bladerdeeg uit. Laat het bakpapier dat meegeleverd wordt eronder zitten. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Beleg het bladerdeeg met de plakjes kaas.

Roer de geraspte kaas, kwark, mozzarella, los geklopte eieren en alle kruiden door de afgekoelde spinazie. De spinazie mag best wat extra pittig zijn!

Verdeel de spinazie over het bladerdeeg. Laat een rand van plm 2 cm. vrij.
Leg de andere plak bladerdeeg (zonder bakpapier!) erover.
Druk de kanten heel goed aan. Eventueel met een vork!
Maak met de punt van een mes (niet teveel drukken) een motief op het bladerdeeg (zie foto).
Bestrijk de taart met de los geklopte eidooier.

Bak de spinazietaart in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende plm. 25 - 30 minuten. De taart moet een goudbruine kleur hebben gekregen.

 

Bron

Aangepast recept uit het Kookboek "Baden - Kulinarische Streifzüge"

Serveertip

Ook heel lekker met uitgebakken spekreepjes, zachte geitenkaas, fetablokjes of gedroogde tomaatjes. En ach, misschien kun je zelf ook nog iets bedenken?

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten