Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Saus
  6. Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

Door: Fressnapf

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2014

Ingrediënten 2 personen


500 gr gehakt HOH
1 ei
1 grote halve ui (gesnipperd)
Vers gemalen zwarte peper
0.5 tl cayennepeper
Zeezout
1 tl nootmuskaat of foelie
1 tl gemberpoeder
1,5 tl korianderpoeder
Klein beetje fenegriek of komijn (als je hebt)
2 el paneermeel
2 el bloem
Half bosje vers gesnipperde peterselie
Boter om in te bakken
 
Voor de saus:
 
400 gr champignons of kastanje champignons
1 uitje
250 ml runderbouillon
100 ml droge witte wijn
3 el tomatenpuree
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Half bosje vers gesnipperde peterselie
Olijfolie


Verder heb je nodig


Braadpan, koekenpan

Meng alles voor gehakt
Bloemen en bakken
Mooie bruine ballen

buiten krokant, binnen supermals

en de saus maken

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat gehakt eerst op kamertemperatuur komen en doe in een RVS schaal. Halve grote ui snipperen, peterselie fijn hakken en de helft bewaren. Meng alles heel goed door elkaar of gebruik kort een staafmixer. Neem een kleiner RVS schaaltje en doe daar 2 el bloem in. Maak ballen met je hand, doe boter in de pan en haal elke bal gelijkmatig door het bloem. Zo wordt hij snel mooi bruin en blijft de bal van binnen mals en sappig. Bak de ballen om en om in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak terwijl je ballen bakken de saus. Snijd champignons in vieren, snipper het uitje en braad aan in olijfolie (geen boter gebruiken voor de saus). Blus af met de bouillon en de witte wijn. Doe er dan tomatenpuree door, proef en breng de saus hoog op smaak met veel peper en een beetje zout. Doe er dan de andere helft van de peterselie doorheen en laat kort inkoken. Nu heb je een prachtige saus. Serveer ballen met de saus en smullen maar.

Serveertip

Lekker met aardappelen, aardappelkroketjes, frietjes en seizoensgroente, maar ook super bij de hutspot, boerenkool stamppot of op de rijst/pasta.



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top