Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2014
  • Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

  • Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

  • Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

  • Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

  • Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

  • Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

  • Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

    Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr gehakt HOH
1 ei
1 grote halve ui (gesnipperd)
Vers gemalen zwarte peper
0.5 tl cayennepeper
Zeezout
1 tl nootmuskaat of foelie
1 tl gemberpoeder
1,5 tl korianderpoeder
Klein beetje fenegriek of komijn (als je hebt)
2 el paneermeel
2 el bloem
Half bosje vers gesnipperde peterselie
Boter om in te bakken
 
Voor de saus:
 
400 gr champignons of kastanje champignons
1 uitje
250 ml runderbouillon
100 ml droge witte wijn
3 el tomatenpuree
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Half bosje vers gesnipperde peterselie
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan, koekenpan

Bereidingswijze

Laat gehakt eerst op kamertemperatuur komen en doe in een RVS schaal. Halve grote ui snipperen, peterselie fijn hakken en de helft bewaren. Meng alles heel goed door elkaar of gebruik kort een staafmixer. Neem een kleiner RVS schaaltje en doe daar 2 el bloem in. Maak ballen met je hand, doe boter in de pan en haal elke bal gelijkmatig door het bloem. Zo wordt hij snel mooi bruin en blijft de bal van binnen mals en sappig. Bak de ballen om en om in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak terwijl je ballen bakken de saus. Snijd champignons in vieren, snipper het uitje en braad aan in olijfolie (geen boter gebruiken voor de saus). Blus af met de bouillon en de witte wijn. Doe er dan tomatenpuree door, proef en breng de saus hoog op smaak met veel peper en een beetje zout. Doe er dan de andere helft van de peterselie doorheen en laat kort inkoken. Nu heb je een prachtige saus. Serveer ballen met de saus en smullen maar.

Serveertip

Lekker met aardappelen, aardappelkroketjes, frietjes en seizoensgroente, maar ook super bij de hutspot, boerenkool stamppot of op de rijst/pasta.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bakfanaat avatar
bakfanaat 04-09-2018

inderdaad erg lekker. Neem alleen wel rundergehakt dat dat vinden we zelf lekkerder

jikke2 avatar
jikke2 21-11-2016

Vanavond op tafel !!!! ik ben benieuwd!

mick72 avatar
mick72 17-11-2016

Heerlijk recept, maar toch vindt ik het meer op Keftedakia in tomatensaus smaken/lijken. Goede keuze!

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 13-11-2016

Ziet er heerlijk uit, dankjewel!

poebeerr avatar
poebeerr 11-11-2016

Lekker! Dankjewel voor je recept.

ArualB avatar
ArualB 11-11-2014

@Anyshka, el staat voor eetlepel. Succes!

riawes avatar
riawes 11-11-2014

Anyshka EL is afkorting van eet lepel. groeten Ria

Anyshka avatar
Anyshka 11-11-2014

och help mij even, ik ben in australie al 50 jaar, wat is el ?

Lideke1 avatar
Lideke1 05-11-2014

Ik heb het recept gisteren gemaakt. het was heerlijk, alleen laat ik de volgende keer de cayennepeper achterwege. Het overheerste een beetje, terwijl ik het toch spaarzaam heb gebruikt.

hermien_kg avatar
hermien_kg 03-11-2014

We hebben ervan gesmuld vanavond. Het was heerlijk. Lekkere malse gehaktbal en een saus om de pan uit te likken. Bedankt voor deze lekkernij. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten