Groente dahl met linzen
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een stevig Vega Linze Dahl recept die eenvoudig te maken zijn.
Ingrediënten 3 recipe.people
5 cm pijpkaneel
4-5 kardemompeulen
5 verse curry bladeren
4 teentjes
2 middelgrote uien, fijngesneden
1 + 1/2 tl gember, knoflook en verse rode peper
1 tl medium kerriepoeder
½ tl gemalen koriander
½ tl gemalen komijn
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel rode chilipoeder (optioneel)
¼ theelepel kurkuma poeder
mespunt kruidnagelpoeder
1 theelepel garam masala
1 kopje groentebouillon
Water
1 kop rode linzen, gewassen, geweekt en uitgelekt
bloemkool
wortelen, fijngesneden
sperziebonen
erwten
1 handvol verse koriander
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 256,36 kcal |
Koolhydraten | 33,74 g |
Eiwitten | 17,54 g |
Vetten | 1,98 g |
Benodigdheden
blenderBereidingswijze
Maal in een blender gelijke hoeveelheden gember en knoflook en verse rode peper.
Meng en voeg een beetje water en olie bij om het allemaal samen te binden tot je een gladde pasta krijgt.
voor de kerrie
Verwarm 2 el plantaardige olie in een wok of pan
Voeg de kaneel, kardemom peulen en kruidnagel en laat olie zachtjes bakken gedurende 2-3 minuten
Zet het vuur middelhoog en bak de verse curry bladeren voor 30 seconden
Voeg de uien toe en bak ze op een matig vuur tot ze goudbruin gedurende 5-8 minuten
Voeg de gember, knoflook en peper mix toe en bak nog 1 minuut
Draai het vuur laag
Voeg de kerriepoeder, komijn, gemalen koriander, paprika en chilipoeder toe en bak 1-2 minuten.
Voeg de groentebouillon toe. Bijvullen met water als er meer vloeistof nodig is
Voeg de linzen toe en laat het koken voor 15-20 minuten
Zodra de linzen half gaar zijn voeg je de overige groente erbij, maar laat de erwten eruit tot het einde.
5 minuten van het einde voeg je de erwten erbij.
Voeg de garam masala en verse koriander, erbij en kook 1 minuut mee en serveer.
Bron
Mongoolse keuken
Serveertip
Serveer met naan of serveer met wilde rijst, die een aardse smaak geeft aan deze veganistische kerrie.