Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Krentenbrood, natuurlijk en koolhydraatarm

Krentenbrood, natuurlijk en koolhydraatarm

Door: dansmerieke

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2014

Heerlijk brood, zonder toevoeging van E-nrs e.d. Allemaal natuurlijke producten en wat superfoods.
Koolhydraatarm!

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


250gr amandelmeel, 50gr gebroken lijnzaad, snufje zout, 1/2 theelepel baking soda, 5 eieren, 50 ml gesmolten kokosolie (olijfolie kan ook), 2 el honing, 1 el sinaasappelrasp, 1-2 el koekkruiden, 50gr hele hazelnoten, 150 gr mix van rozijnen/abrikozen in stukjes/cranberry's, 25 gr amandelschaafsel


Verder heb je nodig


Bakvorm, oven, bakpapier, folie


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het amandelmeel met lijnzaad, zout en baking soda in een ruime kom. Voeg de eieren, kokosolie en honing toe. Mix dit tot een dikke, gelijkmatige massa.
Vervolgens voeg je de sinaasappelrasp, hazelnoten en rozijnenmix toe. Spatel dit rustig door het mengsel.Neem een klein bakblik (bv 21x11cm) en bekleed dit met bakpapier. Bakpapier kun je heel makkelijk vormen als het nat is, maak er een prop van, hou het even onder de kraan, overtollig water eruit knjpen en vormen maar. Doe het mengsel in het bakblik en strijk het aan de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.
Leg op de bovenkant een stuk folie zodat het amandelschaafsel niet verbrand. Bak het brood gaar in 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder de folie na 30 minuten, bak het brood nog 10 minuten door.
Controleer of het brood gaar is door met een prikker in het brood te prikken. Deze moet er schoon uitkomen.

Serveertip

Expirementeer naar hartelust met de ingrediënten. Laat eens wat weg of voeg eens wat toe. 

Bron

Internetblog van Jacoline



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dansmerieke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top