1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. gezouten caramelmousse geserveerd met olijfolie

gezouten caramelmousse geserveerd met olijfolie

  • Europees, Nagerecht
  • Geplaatst op 25-10-2014

Ingrediënten 8 personen


Blik gecondenseerde melk (397 gr friesche vlag)
400 ml slagroom 
4 blaadjes gelatine
2 eiwitten 
maldon zeezoutvlokken 
olijfolie 


Verder heb je nodig


Pan 
mixer
diverse kommen
fornuis


gezouten caramelmousse geserveerd met olijfolie
gezouten caramelmousse geserveerd met olijfolie

We kregen dit geserveerd bij www.deburgerij.nl en ik ben meteen gaan proberen het na te maken, met dit resultaat, wij vinden het heerlijk. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dit recept is voor 6 a 8 personen afhankelijk van hoeveel je er van wil serveren. Je hebt maar een klein beetje nodig, het is redelijk machtig. 
Al met al is de bereiding maar een half uurtje, het koken van het blik gecondenseerde melk en het opstijven heeft het langste nodig. 

Kook het blik gecondenseerde melk 3 uur in een pan waarbij je er voor moet zorgen dat het blik volledig onder water staat. 

10 minuten voordat de kooktijd is afgelopen week je de gelatineblaadjes in koud water en je kunt de eieren alvast scheiden. 

haal het blik uit het water, maak het meteen voorzichtig open. doe de caramelmassa uit het blik in een grote kom, knijp de gelatine uit en voeg het aan de nog hete caramelmassa toe en roer stevig door totdat alle gelatine is opgelost. voeg dan 1.5 a 3 tl zeezoutvlokken naar smaak toe. 

zet de kom weg. 

klop de eiwitten tot stevige pieken, klop de slagroom stijf, meng eiwitten en slagroom  tot een homogene massa en spatel dat voorzichtig in drie porties door de caramelmassa heen. 

Verdeel de mousse over individuele schaaltjes of laat het koelen in een grote kom.

je kunt het dan vanuit de kom als quenelles op een bord mooi serveren. 
geef er zeezoutvlokken en olijfolie over zodat iedereen naar eigen smaak dit kan toevoegen. 



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appelejan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appelejan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top