Champignontaartjes met feta en walnoten
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een recept van Smulwebkok Natuurtje uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda
Ingrediënten 6 personen
200 g champignons, in plakjes2 el olie
1 rode ui, gesnipperd
1 prei, in ringetjes
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
3 eieren
100 ml slagroom
200 g feta, verkruimeld
75 g gepelde walnoten, grof gehakt
10 g peterselie, fijngehakt
zout en peper
geraspte kaas
2 el bieslook, fijngeknipt
Benodigdheden
6 kleine quichevormen, ingevetBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 C.
2. Houd enkele plakjes champignons apart. Verhit de olie in een hapjespan en bak champignons, ui en prei ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat het mengsel iets afkoelen.
3. Bekleed de quichevormpjes elk met een plakje bladerdeeg en verdeel het champignonsmgensel over de vormen.
4. Klop in een maatbeker de eieren los met slagroom en roer feta, walnoten en peterselie erdoor Breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel dit mengsel over de quichevormen en strooi de geraspte kaas erover. Leg hierop de achtergehouden plakjes champignon.
6. Zet de quiches op het rooster in het midden van de oven en bak ze in ca. 35 minuten gaar en goudbruin.
7. Garneer ze met bieslook.
Bron
Een recept van Smulwebkok Natuurtje uit Smulweb Agenda 2015!