Hartige taartjes met zoete aardappel, wortel en rode ui
- Bijgerecht
- 30-60 min.
Een recept van Smulwebkok Marianneoud uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda
Ingrediënten 4 personen
200 g zoete aardappel100 g winterwortel
1 rode ui
3 eieren
zout en peper
100 g geraspte oude kas
4 blaadjes salie, fijngehakt
4 takjes verse tijm, fijngehakt
4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
Benodigdheden
4 eenpersoons quichevormpjes, ingevet
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 C.
2. Schil de zoete aardappel en wortel en snijd in kleine blokjes. Breng in een pan water aan de kook en kook de blokjes aardappel en wortel 3 minuten. Giet af in een zeef en spoel met koud water na. Laat de blokjes aardappel en wortel uitlekken.
3. Halveer de ui en snijd elke helft in heel dunne partjes.
4. Klop in een kom de eieren los met naar smaak zout en peper. Roer de kaas, salie, tijm, zoete aardappel, wortel en partjes ui erdoor.
5. Bekleed de vormpjes elk met een plakje bladerdeeg en verdeel het ei-groentemengsel over de vormpjes.
6. Zet de vormpjes op het rooster en schuif het rooster iets onder het midden in de oven. Bak de taartjes in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Bron
Een recept van Smulwebkok Marianneoud uit Smulweb Agenda 2015!
Serveertip
Serveer de taartjes als een licht nazomergerecht met een salade van jonge bladsla met walnoten, een dressing van walnotenolie met frambozenazijn en fijngeknipte bieslook.