Hartige taartjes met zoete aardappel, wortel en rode ui

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Hartige taartjes met zoete aardappel, wortel en rode ui

    Hartige taartjes met zoete aardappel, wortel en rode ui

    Hartige taartjes met zoete aardappel, wortel en rode ui

Een recept van Smulwebkok Marianneoud uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g zoete aardappel
100 g winterwortel
1 rode ui
3 eieren
zout en peper
100 g geraspte oude kas
4 blaadjes salie, fijngehakt
4 takjes verse tijm, fijngehakt
4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

4 eenpersoons quichevormpjes, ingevet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 C.
2. Schil de zoete aardappel en wortel en snijd in kleine blokjes. Breng in een pan water aan de kook en kook de blokjes aardappel en wortel 3 minuten. Giet af in een zeef en spoel met koud water na. Laat de blokjes aardappel en wortel uitlekken.
3. Halveer de ui en snijd elke helft in heel dunne partjes.
4. Klop in een kom de eieren los met naar smaak zout en peper. Roer de kaas, salie, tijm, zoete aardappel, wortel en partjes ui erdoor.
5. Bekleed de vormpjes elk met een plakje bladerdeeg en verdeel het ei-groentemengsel over de vormpjes.
6. Zet de vormpjes op het rooster en schuif het rooster iets onder het midden in de oven. Bak de taartjes in ca. 25 minuten gaar en goudbruin. 

Bron

Een recept van Smulwebkok Marianneoud uit Smulweb Agenda 2015!

Serveertip

Serveer de taartjes als een licht nazomergerecht met een salade van jonge bladsla met walnoten, een dressing van walnotenolie met frambozenazijn en fijngeknipte bieslook. 

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Smu1webmagazine avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten