Dichte kaneel-appeltaart

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2014
  • Dichte kaneel-appeltaart

    Dichte kaneel-appeltaart

    Dichte kaneel-appeltaart

Een recept van Smulwebkok 19Belle70 uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de vulling
1 1/2 kilo appels
1 el water
70 g suiker
1 tl kaneel
2 el rozijnen
1 tl rum aroma

Voor het deeg
300 g bloem
6 tl bakpoeder
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout
1 eiwit
1/2 eidooier
1 el melk
150 g koude boter, in kleine blokjes

Om te bestrijken
1/2 el melk
1/2 eidooier

 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (23 cm), ingevet 

Bereidingswijze

1. Schil de appels, snijd in partjes en breng in een pan met water, suiker, kaneel en rozijnen langzaam tot tegen de kook aan. Laat het fruit 10 minuten wellen zonder te koken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer het rum-aroma erdoor.
2. Verwarm de oven voor op 170 C.
3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een ruime kom en maak in het midden een kuiltje. Strooi de suiker, vanillesuiker en zout in het kuiltje en voeg eiwit, 1/2 eidooier en melk toe.
4. Kneed alles tot er deeg ontstaat. Leg de stukjes boter op het deeg, bestrooi met wat bloem, druk alles tot een deegbal.
5. Druk iets meer dan de helft van het deeg op de bodem en langs de zijkant van de springvorm uit. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de vorm op het rooster onderin de oven en bak de taart 10 minuten. Laat de taart afkoelen.
6. Vul de taart met de afgekoelde appelvulling.
7. Klop 1/2 eetlepel melk met de 1/2 eidooier los.
8. Rol 2/3 deel van overgebleven deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de springvorm. Vorm van de rest van het deeg een dunne, lange rol en druk dit iets plat. Leg de rol op de rand van de taart en sla over de vulling. Bestrijk het randje met de losgeklopte eidooier. Leg de ronde deegplak erop en bestrijk ook met losgeklopt eidooier. Strooi eventueel wat pijnboompitten over het deeg.
9. Zet de springvorm weer onder in de oven en bak de taart in 20-30 minuten gaar en goudbruin.
 

Bron

Een recept van Smulwebkok 19Belle70 uit Smulweb Agenda 2015!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten