Spaans stoofvlees
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda
Ingrediënten 4 personen
4 el olijfolie1 kg riblappen
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 gele paprika, in stukjes
1 el Spaanse hete paprikapoeder
200 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 el koriander, fijngehakt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 746,07 kcal |
Koolhydraten | 19,36 g |
Eiwitten | 56,66 g |
Vetten | 43,20 g |
Bereidingswijze
1. Laat vlees in 30 minuten op temperatuur komen, dan braadt het mooier bruin.
2. Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Schep de riblappen uit de pan op een bord.
3. Fruit de uien en knoflook in het braadvet in de pan.
4. Voeg de tomatenblokjes met sap, paprika, paprikapoeder, wijn en bouillon toe en breng aan de kook.
5. Zet het vuur laag en leg de riblappen terug in de pan.
6. Voeg het laurierblad en de kruidnagels toe. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in 2 uur op heel laag vuur gaar. Schep af en toe om.
7. Garneer het gerecht met koriander.
8. Lekker met knapperig brood, bijv. Spaanse puntjes of stokbrood.
Bron
Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015