Spaans stoofvlees
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 23-10-2014
Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda
Ingrediënten 4 personen
4 el olijfolie1 kg riblappen
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 gele paprika, in stukjes
1 el Spaanse hete paprikapoeder
200 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 el koriander, fijngehakt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 746,07 kcal |
Koolhydraten | 19,36 g |
Eiwitten | 56,66 g |
Vetten | 43,20 g |
Bereidingswijze
1. Laat vlees in 30 minuten op temperatuur komen, dan braadt het mooier bruin.
2. Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Schep de riblappen uit de pan op een bord.
3. Fruit de uien en knoflook in het braadvet in de pan.
4. Voeg de tomatenblokjes met sap, paprika, paprikapoeder, wijn en bouillon toe en breng aan de kook.
5. Zet het vuur laag en leg de riblappen terug in de pan.
6. Voeg het laurierblad en de kruidnagels toe. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in 2 uur op heel laag vuur gaar. Schep af en toe om.
7. Garneer het gerecht met koriander.
8. Lekker met knapperig brood, bijv. Spaanse puntjes of stokbrood.
Bron
Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015
Laatste reacties
@kwistutwel, wat is je probleem? Het hele www staat vol met gejatte foto's
??
De 2e foto met dat witte bakje staat bij 10.000 recepten hier en op andere sites.
Vond dat er teveel pittig paprika poeder in moest. Had er zelf al een 1/2 eetlepel van gemaakt maar nog wads het te pittig, het ondermijnd de smaak van het stoofpotje. Jammer.
bedankt voor het lenen in een woord geweldig lekker
Heerlijk was dit. Gisteren gemaakt in de slowcooker. Vlees en uien met knoflook eerst aangebraden. 4 Ã 5 uur op low in de slowcooker. De gele paprika mee laten stoven in het laatste kwartiertje. Vorige maand in Spanje de Spaanse hete paprikapoeder gekocht, die kwam goed van pas en een volle eetlepel was prima erin. Zout en peper niet vergeten, staat niet in het recept vermeld. Super lekker, wij aten er gekookte aardappel bij.
staat nu heerlijk te pruttelen....
Die gaat een keer in de slowcooker !
lekker pittig recept in mijn kookboek gezet