Pindasoep

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2014
  • Pindasoep

    Pindasoep

    Pindasoep

Een recept van Smulwebkok Daschaatje uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 aardappels
1 prei
1 grote ui
4 el olijfolie
1 liter water
1 teentje knoflook, gepeld
1 groentebouillontablet
10 el pindakaas
4 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes, snijd de prei in ringen en snipper de ui.
2. Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan, fruit hierin de ui en pers de knoflook erboven uit. Voeg water, aardappelblokjes en bouillontablet toe en kook op laag vuur 15-20 minuten.
3. Verhit intussen de resterende eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de prei op laag vuur zacht en glanzend.
4. Pureer met de staafmixer de aardapppels met het bouillon. Zet de pan weer op het vuur en voeg pindakaas, ketjap manis en oelek toe. 
5. Laat de pindakaas al kloppend met een garde goed smelten. 
6. Roer prei door soep en breng op smaak met zout en peper.

Bron

Een recept van Smulwebkok Daschaatje uit Smulweb Agenda 2015!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten