1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pindasoep

Pindasoep

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2014

Ingrediënten 4 personen


3 aardappels
1 prei
1 grote ui
4 el olijfolie
1 liter water
1 teentje knoflook, gepeld
1 groentebouillontablet
10 el pindakaas
4 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
zout en peper



Pindasoep
Pindasoep

Een recept van Smulwebkok Daschaatje uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes, snijd de prei in ringen en snipper de ui.
2. Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan, fruit hierin de ui en pers de knoflook erboven uit. Voeg water, aardappelblokjes en bouillontablet toe en kook op laag vuur 15-20 minuten.
3. Verhit intussen de resterende eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de prei op laag vuur zacht en glanzend.
4. Pureer met de staafmixer de aardapppels met het bouillon. Zet de pan weer op het vuur en voeg pindakaas, ketjap manis en oelek toe. 
5. Laat de pindakaas al kloppend met een garde goed smelten. 
6. Roer prei door soep en breng op smaak met zout en peper.

Bron

Een recept van Smulwebkok Daschaatje uit Smulweb Agenda 2015!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top