Salade van Tonijn en grote witte Bonen
- Hoofdgerecht
- Geplaatst op 22-10-2014
kan uiteraard ook voor de lunch
Ingrediënten 4 personen
!.5 littele Gems per persoon1 bak/zak Rucola
5 eetlepels pijnboompitten
3 tenen knoflook
1 grote pot Judiones Bonen ( grote witte bonen) Cannellinibonen kan ook.
250 gram cherry tomaatjes
3 sjalotjes
2 kleine blikjes tonijn of 1grote
1 potje zwarte oljven
1 potje ansjovis fillet
zeezout en peper
Benodigdheden
Keukenmachinekoekenpan voor roosteren pijnboompitten
Bereidingswijze
we beginnen met het maken van de rucola puree
pers de knoflook tenen uit en gebruik hier 1 van voor de puree
Doe de rucola in de keukenmachine met 2 eetlepels pijnboompitten (deze hoeven niet geroosterd te worden) en 1 teentje utgeperste knoflook en pureer in de machine en voeg olijfolie toe tot een mooie puree ontstaat.
was de sla en laat uitlekken of doe in de sla centrifuge
laat de bonen uitlekken
de olijven uitlekken
de tonijn uitlekken.
Rooster de overgebleven pijnboompitjes
Snijd de sjalotjes en doe deze in een schaal
voeg daar de overgebleven knoflook toe
snijd de tomaatjes doormidden en voeg deze bij de sjalotjes
voeg de zwarte olijven, de uitgelekte tonijn en de grote witte bonen toe.
doe daar een gedeelte van de rucola puree op, zeezout en peper en meng dit rustig door elkaar als een mooi kleurig geheel
Maak van de rest van de rucola puree een dressing door olijfolie toe te voegen
Verdeel de sla over de borden verdeel daar het tonijn bonen mengsel overheen en druppel daar de rucola dressing over en verdeel de pijnboompitjes.
Doe daar wat ansjovis filet overheen.
Eet smakelijk
Bron
"Boodschappen"maar behoorlijk naar eigen idee aangepast
Serveertip
Als je extra Rucola puree overhebt dan heerlijk erbij op tafel zetten.
dit kan je op een heerlijk stokbroodje smeren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties