Halloween Enge Heksenvingers
- 30-60 min.
Deze koekjes zijn griezelig lekker!
Ingrediënten 10 personen
225 gr boter (op kamertemperatuur)125 gr suiker (witte basterdsuiker)
1 ei
1 theelepel kardemompoeder
1 zakje vanille-suiker
350 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
100 gr hele amandelen
1 tube rood decoratieglazuur
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 411,92 kcal |
Koolhydraten | 39,08 g |
Eiwitten | 7,36 g |
Vetten | 24,68 g |
Bereidingswijze
Doe de zachte boter, de suiker, het ei, het kardemompoeder en het zakje vanillesuiker in een beslagkom. Mix het geheel door elkaar tot een zachte massa. Voeg geleidelijk de bloem, het bakpoeder en de zout toe. Blijf intussen mixen tot het een mooi beslag is geworden.
Laat het beslag daarna 20 tot 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven op 160 graden. Vet 2 bakplaten in met wat boter.
Haal het deeg in kleine porties uit de koelkast en verdeel dit ter grootte van 'theelepels' over vetvrij bakpapier. Met het papier kun je dunne vingers vormen van het deeg.
Druk in alle vingers in 1 uiteinde een amandel. Dit wordt de nagel. Het uiteinde en halverwege een beetje samendrukken om knoken te vormen. Je kan ook met een scherp mes sneetjes maken om ze meer op vingers te laten lijken. De gevormde koekjes verdeel je vervolgens over de ingevette bakplaten.
Bak de koekjes ca. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudkleurig zijn. Haal uit de oven en laat kort afkoelen. Haal vervolgens de amandel uit ieder uiteinde en smeer een beetje rood glazuur in de holte. Druk daarna de amandel weer in de holte.
Als finishing touch besmeer je het 'uiteinde' van iedere vinger nog even met wat rood glazuur.
Griezelig lekker, om je vingers bij op te eten!