Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2014
  • Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

    Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

    Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

  • Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

    Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

    Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

  • Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

    Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

    Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

Dit is toch wel zo iets lekkers en heb hem een beetje doorontwikkeld tot al die mooie herfstige smaken heel mooi bij elkaar komen. Gebruik in godsnaam goede wijn en geen goedkope huiswijn. Dat extra scheutje cognac geeft het net die extra lekkere boost. Wat er over is van de wijn drink je er gewoon bij op! Probeer hem zelf en nu met dit kille herfstige weer smaakt hij dubbel lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo goed doorregen sucade lappen
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Paar gekneusde kruidnagels
2 laurier blaadjes
4 el tomatenpuree
5 jenever bessen
1 tl pimentpoeder
5 tl paprikapoeder gerookt, zoet
1 tl paprikapoeder gerookt, pittig
Halve tl korianderpoeder
4 flinke scheuten stevige rode wijn, Bourgogne of Macon
Klein scheutje cognac
500 ml bospaddenstoelen bouillon van tablet AH
250 gr champignons
150 gr shiitake
150 gr cantharellen
125 gr mager gerookte spekblokjes
2 teentjes knoflook
3 flinke uien
1 takje verse tijm
Flinke klont roomboter
1 el olijfolie
1 bosje verse bieslook of bos uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan of slowcooker

Bereidingswijze

Snijd sucade in grote brokken van 4 x 4 cm. Smeer ze licht in met peper en zout. Die brokken gaan krimpen tijdens het stoven. Grote kwak boter in de braadpan met 1 el olijfolie (tegen spatten) en braad ze snel in enkele minuten rondom bruin Voeg dan de spekblokjes toe en bak even mee. Voeg dan de bouillon toe tot vlees bijna onder staat. Voeg tomatenpuree, uienringen en knoflook toe en voeg alle specerijen toe samen met de wijn (alcohol verdampt). Voeg daarna een borrelglaasje cognac toe. Kontroleer de paddenstoelen of ze goed schoon en zandvrij zijn. Snijd paddenstoelen grof in eetbare stukken of halveer ze, bak ze heel kort met het takje verse tijm in een aparte pan aan, breng op smaak met wat zout en een klein snufje peper en bewaar. Laat vlees rustig 3 uur stoven. Het wordt dan botermals, neemt alle smaken op en valt zo uit elkaar. Proef en breng tenslotte hoog op smaak met een vleugje zout, géén peper meer want cantharellen smaken al lekker peperig. Voeg tenslotte het paddenstoelen mengsel toe en laat heel even mee inkoken. Takje tijm en laurierblad tenslotte verwijderen. Snijd bosje bieslook of de bos uitjes in hele kleine ringen en garneer de schotel daarmee af na het opscheppen op de borden. Eet smakelijk!

Serveertip

Erg lekker met verse aardappelpuree en rode kool, spruitjes of spitskool. Drink er een goed glas wijn bij.
 

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 31-10-2014

Wat een heerlijk recept Alex. die gaat in het kookboek. Goed weekend groet van Ria

Purrie avatar
Purrie 29-10-2014

Weer een andere smaak aan stoofvlees hihi ... ik ga het eind deze week maken, dank Alex!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 23-10-2014

Lijkt me erg lekker.

marianneoud avatar
marianneoud 22-10-2014

Klinkt fantastisch

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten