1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Bessen
  5. Rode bessen
  6. Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

Herfst Rundvlees/paddenstoelenstoof in wijn-cognacsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2014

Ingrediënten 4 personen


1 kilo goed doorregen sucade lappen
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Paar gekneusde kruidnagels
2 laurier blaadjes
4 el tomatenpuree
5 jenever bessen
1 tl pimentpoeder
5 tl paprikapoeder gerookt, zoet
1 tl paprikapoeder gerookt, pittig
Halve tl korianderpoeder
4 flinke scheuten stevige rode wijn, Bourgogne of Macon
Klein scheutje cognac
500 ml bospaddenstoelen bouillon van tablet AH
250 gr champignons
150 gr shiitake
150 gr cantharellen
125 gr mager gerookte spekblokjes
2 teentjes knoflook
3 flinke uien
1 takje verse tijm
Flinke klont roomboter
1 el olijfolie
1 bosje verse bieslook of bos uitjes


Verder heb je nodig


Stoofpan of slowcooker


Kruidige herfstige paddenstoelen/runderstoof

in spicy wijn/cognacsaus

in spicy wijn/cognacsaus
Grote brokken om en om snel dichtschroeien
Grote brokken om en om snel dichtschroeien
Onderzetten met paddenstoelenbouillon en specerijen erbij
Onderzetten met paddenstoelenbouillon en specerijen erbij

Dit is toch wel zo iets lekkers en heb hem een beetje doorontwikkeld tot al die mooie herfstige smaken heel mooi bij elkaar komen. Gebruik in godsnaam goede wijn en geen goedkope huiswijn. Dat extra scheutje cognac geeft het net die extra lekkere boost. Wat er over is van de wijn drink je er gewoon bij op! Probeer hem zelf en nu met dit kille herfstige weer smaakt hij dubbel lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd sucade in grote brokken van 4 x 4 cm. Smeer ze licht in met peper en zout. Die brokken gaan krimpen tijdens het stoven. Grote kwak boter in de braadpan met 1 el olijfolie (tegen spatten) en braad ze snel in enkele minuten rondom bruin Voeg dan de spekblokjes toe en bak even mee. Voeg dan de bouillon toe tot vlees bijna onder staat. Voeg tomatenpuree, uienringen en knoflook toe en voeg alle specerijen toe samen met de wijn (alcohol verdampt). Voeg daarna een borrelglaasje cognac toe. Kontroleer de paddenstoelen of ze goed schoon en zandvrij zijn. Snijd paddenstoelen grof in eetbare stukken of halveer ze, bak ze heel kort met het takje verse tijm in een aparte pan aan, breng op smaak met wat zout en een klein snufje peper en bewaar. Laat vlees rustig 3 uur stoven. Het wordt dan botermals, neemt alle smaken op en valt zo uit elkaar. Proef en breng tenslotte hoog op smaak met een vleugje zout, géén peper meer want cantharellen smaken al lekker peperig. Voeg tenslotte het paddenstoelen mengsel toe en laat heel even mee inkoken. Takje tijm en laurierblad tenslotte verwijderen. Snijd bosje bieslook of de bos uitjes in hele kleine ringen en garneer de schotel daarmee af na het opscheppen op de borden. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Erg lekker met verse aardappelpuree en rode kool, spruitjes of spitskool. Drink er een goed glas wijn bij.
 



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top