1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Witlof ham kaas
  6. Lekker! Vlaamse ovenschotel witlof met gehakt, ham, mosterd

Lekker! Vlaamse ovenschotel witlof met gehakt, ham, mosterd

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2014

Ingrediënten 4 personen


8 struikjes witlof
dikke plak achterham van plm. 150 gram
plm. 300 gram rundergehakt
1 middelgrote ui
plm. 10 gram boter
1 eetlepel zonnebloemolie
zout, peper, nootmuskaat
1 afgestreken eetlepel bloem
1 flinke eetlepel milde mosterd of meer naar smaak
1/2 eetlepel vloeibare honing
plm. 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes (ik heb ze zelf gekookt!)
plm. 75 gran geraspte belegen kaas
 


Verder heb je nodig


Wok of grote koekenpan
vergiet
ovenschaal


Lekker! Vlaamse ovenschotel witlof met gehakt, ham, mosterd
Lekker! Vlaamse ovenschotel witlof met gehakt, ham, mosterd
Lekker! Vlaamse ovenschotel witlof met gehakt, ham, mosterd
Lekker! Vlaamse ovenschotel witlof met gehakt, ham, mosterd

In mijn verzameling recepten kwam ik een dergelijk recept tegen met prei. Mijn man en ook onze logé zijn geen liefhebbers van prei, dus koos ik voor witlof.
Ik heb het recept van de schotel met prei echter zodanig aangepast dat ik het gerust een "eigen recept" mag noemen.
Onze logé, mijn man en ook ikzelf vonden dit super lekker! Gaan we echt vaker eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarmd de oven voor op 200 graden.
Was de witlof. Verwijder een plakje van het uiteinde van de witlofstruikjes.
Snij de witlof in smalle reepjes.
Snij de ham in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Smelt de boter in de wok. Roerbak hierin de witlof samen met de blokjes ham beetgaar.
Doe de witof met de hamblokjes in een vergiet en laat goed uitlekken.

Verhit de olie in de wok.
Bak de uisnippers glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit onder omscheppend rul. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Strooi d bloem over het gehakt en bak dit omscheppend even mee.
Roer de mosterd door het gehakt.
Voeg de wilof met de hamblokjes en een 1/2 eetlepel honing bij het gehakt. Meng alles door elkaar en proef !! Voeg eventueel nog wat peper, zout en nootmuskaat toe.

Doe het het witlofmengsel in de ovenschaal.
Dek af met de aardappelplakjes (dakpansgewijs) en strooi de geraspte kaas erover.
Nog plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de aardappelen een goudbruine kleur hebben gekregen

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Gewoon erg lekker!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top