Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2014
  • Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

    Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

    Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

  • Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

    Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

    Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

  • Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

    Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

    Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

Verse (mini)-ravioli uit het koelvak (hoef je in dit geval niet voor te koken!) Dus lekker snel klaar!
In plaats van de cantharellen die ik heb gebruikt  , kun je ook kastanjechampignons of witte champignons gebruiken. Ook heel lekker.
De paddenstoelen en prei heb ik afgeblust met een flinke scheut cognac (mag ook vieux of bouillon zijn hoor!) en de room maakt het geheel af,

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram koelverse (mini) ravioli of tortellini
1 middelgrote prei
250 gram cantharellen of (kastanje)champignons
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 borrelglas cognac of vieux (eventueel bouillon)
200 ml slagroom
peper, zout,
1/2 theelepel nootmuskaat
paar druppels tabasco
plm. 75 gram Pecorino of Parmezaanse kaas liefst aan één stuk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
wok of grote koekenpan

Bereidingswijze

Maak de prei schoon; snij in kleine stukjes.
Maak de paddenstoelen schoon. Snij grote exemparen in tweeën.
Pel en snipper de knoflook.
Rasp de kaas op een grove rasp.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de ravioli of tortellini direct uit het pak in de ovenschaal.

Verhit de olie in de wok of koekenpan.
Bak hierin de paddenstoelen op hoge warmtebron tot alle vocht is verdwenen.
Voeg de knoflook toe. Bak 1 minuut mee.
Doe de prei erbij en bak deze plm. 3 - 5 minuten al omscheppend mee.
Blus af met de cognac of de vieux.
Even op hoog vuur zodat het grootste deel van de drank verdwijnt.
Voeg nu de slagroom toe.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabasco.
Giet de paddenstoelen/prei/roomsaus over de ravioli/tortellini.
Strooi de kaas erover.
Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwwamde oven tot de ravioli een goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Ook lekker met reepjes spek of ham of bak wat geruld gehakt door de saus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vegavisje avatar
vegavisje 05-01-2017

Ook zalig met gewone pasta en dan schapenfeta erdoor ipv gevulde pasta.

vegavisje avatar
vegavisje 12-11-2014

Al 2x gemaakt. Mini-ravioli was niet mijn ding, maar met tortellini zálig! Vooral die zoetige smaak die de vieux aan het geheel geeft. Dank je, echt een blijvertje.

jacquelinequakkelaar avatar

In een woord: heerlijk

sistera avatar
sistera 26-10-2014

Gemaakt met uitgebakken spekblokjes erdoor, was superlekker Petra. Bedankt weer voor een heerlijk recept! Groet, Floor

vegavisje avatar
vegavisje 24-10-2014

Wow, dit klinkt te lekker om waar te zijn. Dank je wel!

misspiggie avatar
misspiggie 23-10-2014

superieur Petra, dit is een geweldige combinatie van smaken, we hebben zo ontzettend lekker gegeten, , mijn avond kan niet meer stuk. Wordt vaker gemaakt hoor, dank je wel, groet Jeannette

misspiggie avatar
misspiggie 22-10-2014

zoals je het beschrijft lijkt het me heel lekker neem het recept mee als ik het gemaakt heb zal ik het je laten weten, groet Jeannette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten