Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Karameldessert met specerijen & portmeringue

Karameldessert met specerijen & portmeringue

Door: Marloes1993

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2014

Ingrediënten 4 personen


1 portie Peruaanse dulce de leche 
2 eidooiers
120 g fijne kristalsuiker
55 ml witte port
2 eiwitten
1 theel. kaneel, plus extra om te bestrooien
enkele takjes munt


Karameldessert met specerijen & portmeringue
Karameldessert met specerijen & portmeringue

Dit recept komt uit Ceviche, het kookboek en gelijknamige restaurant van Martin Morales. Een heerlijk zoet nagerecht. 

Lees hier ook de boekrecensie van Ceviche: http://www.smulweb.nl/artikelen/198312/Book-review-ceviche-van-martin-morales

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de Peruaanse dulche de leche. Klop terwijl die nog warm is de eidooiers erdoor en verwarm alles zachtjes om het te laten indikken. Giet het mengsel door een zeef in 4 dessertschaaltjes of glazen en zet het tot gebruik in de koelkast. Doe de suiker en port in een steelpan. Verwarm het langzaam en al roerend tot de suiker is opgelost; breng het dan aan de kook.

De portsiroop moet gaan borrelen om het slappe-balstadium te bereiken, rond de 112-115 °C. Om te testen of het slappe-balstadium is bereikt, laat u een druppeltje portsiroop in een kom koud water vallen. De siroop vormt een balletje, wat betekent dat hij zo ver is.

Klop intussen de eiwitten krachtig tot ze ondoorschijnend worden en zachte pieken vormen. Giet de hete portsiroop erbij en voeg de kaneel toe. Blijf kloppen tot de meringue stijf en glanzend is. U hebt nu een zachte Italiaanse meringue gemaakt. 

Schep de meringue over de afgekoelde Peruaanse dulce de leche en garneer het dessert met een snufje kaneel en wat munt.

Bron

Ceviche - Martin Morales



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marloes1993
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top