1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagne
  6. Opgerolde lasagne

Opgerolde lasagne

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2014

Ingrediënten 6 personen


* 2 tenen knoflook
* 500 gr kastanjechampignons
* 80 gr pijnboompitten
* 5 eetlpls olijfolie
* 1,2 kg bladspinazie
* 400 gr zachte geitenkaas (naturel, Bettine Blanc 55+)
* 250 gr ricotta
* 1 mespunt nootmuskaat
* 375 gr verse lasagnebladen (uit de koeling of zelfgemaakt)


Verder heb je nodig


Ovenschaal (32 cm doorsnee)


Opgerolde lasagne
Opgerolde lasagne

Dat ziet er leuk uit! De lasagnerolletjes zijn gevuld met een heerlijk spinaziemengsel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de knoflook fijn en de champignons in plakjes
- Rooster de pijnboompitten in een keoenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin
- Verhit 3 eetlpls olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut
- Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 5 minuten
- Neem uit de pan
- Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en voeg de spinazie in delen toe tot alle spinazie is geslonken
- Laat de spinazie uitlekken in een vergiet
- Snij de spinazie fijn
- Meng de spinazie met de pijnboompitten, champignons, geitenkaas en ricotta
- Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout
- Kook de lasagnebladen 3 minuten in ruim water
- Neem ze met een schuimsppaan uit de pan
- Leg ze met de korte kant naar je toe op een doek
- Bedek de bladen met de spinazievulling en rol op
- Snij de rollen doormidden en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal
- Bak ca. 20 minuten in de oven
 

Serveertip

Strooi er eventueel Parmezaanse kaas over.
 

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top